SOCIAL MEDIA

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γυναικών 2015... από την Google (video)

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γυναικών 2015... από την Google (video)

Στην σκιά των σκανδάλων της FIFA, ξεκινάει στον Καναδά το 7ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γυναικών, το οποίο τιμάει η Google μέσω του doodle, στην κεντρική σελίδα της μηχανής αναζήτησης.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου Γυναικών (FIFA Women's World Cup) είναι η σημαντικότερη διεθνής διοργάνωση του γυναικείου ποδοσφαίρου, με άλλα λόγια, το Μουντιάλ των γυναικών.

Σε αυτήν μετέχουν κυρίως αθλήτριες από τις χώρες- μέλη της ΦΙΦΑ. Διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια.

Για πρώτη φορά διεξήχθη το 1991 με την ονομασία Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου γυναικών, εξήντα ένα ολόκληρα χρόνια μετά τη διεξαγωγή του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου στους άνδρες. Η τρέχουσα μορφή του είναι 16 εθνικές ομάδες.

Τη διοργάνωση του 2007 κέρδισε η Γερμανία. Στον τελικό που έγινε στην Κίνα, στις 30 Σεπτεμβρίου νίκησε τη Βραζιλία με 2-0.

Τη διοργάνωση του 2011 κέρδισε η Ιαπωνία. Στον τελικό νίκησε την ομάδα των ΗΠΑ με σκορ 3-1 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 2-2).

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γυναικών 2015 θα έχει και ελληνική εκπροσώπηση καθώς η διεθνής διαιτητής Θάλεια Μήτση και η διεθνής βοηθός Χρυσούλα Κουρομπύλια έχουν επιλεγεί στην τελική λίστα της FIFA και θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του FIFA WWC Canada 2015.

Σχετικές ειδήσεις