ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στα μέσα Ιουνίου ανακοινώνεται το OnePlus 3

Στα μέσα Ιουνίου ανακοινώνεται το OnePlus 3

Οι κατασκευαστές από την Κίνα έχουν αρχίσει να κάνουν όλο και πιο αισθητή την παρουσία τους και μία από τις ανερχόμενες «δυνάμεις» είναι η OnePlus, τα μέχρι τώρα smartphones της οποίας χαρακτηρίζονται από εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά σε σχετικά προσιτές τιμές.

Του Δημήτρη Μαλλά

Το μοντέλο αυτό φαίνεται πως ο Κινέζος κατασκευαστής θέλει να ακολουθήσει και με την επόμενη «ναυαρχίδα» του, το OnePlus 3, αν φυσικά ισχύουν -που συνήθως ισχύουν- οι πληροφορίες που κυκλοφορούν ευρέως στο Διαδίκτυο.
Κατ’ αρχήν, το OnePlus 3 πιθανότατα θα ανακοινωθεί στα μέσα Ιουνίου με πιο πιθανή ημερομηνία την 14η Ιουνίου.

Ο λόγος που έχει οριστεί η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι πως εκτιμάται πως τότε περίπου θα έχουν φθάσει στα χέρια των φανατικών «οπαδών» της OnePlus τα περίπου 30.000 headsets εικονικής πραγματικότητας (VR headsets) που ξεκίνησαν πριν περίπου μία εβδομάδα να διατίθενται από OnePlus Store προκειμένου να παρακολουθήσουν οι «τυχεροί» με έναν διαφορετικό τρόπο την παρουσίαση του νέου smartphone.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μία συσκευή με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά: οθόνη 5,5 ιντσών με δυνατότητα αναπαραγωγής περιεχομένου πλήρους υψηλής ευκρίνειας (full HD), επεξεργαστής ο τελευταίας γενιάς τετραπύρηνος Qualcomm Snapdragon 820 που «τρέχει» στα 2,15 GHz, μνήμη στα 4 GB, εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος στα 32 GB, οπίσθια κάμερα με ανάλυση 16 megapixel και εμπρόσθια κάμερα στα 8 megapixel, ενώ η μπαταρία θα έχει χωρητικότητα τουλάχιστον 3000 mAh. Χαρακτηριστικά εντυπωσιακά αν αναλογιστεί κανείς ότι η τιμή θα κινείται κάπου μεταξύ 350 και 400 ευρώ, τουλάχιστον στο online κατάστημα της OnePlus.

Από τα μεγάλα ατού του OnePlus 3 είναι η μεγάλη μνήμη καθώς 4 GB έχουν ελάχιστα smartphones και συνήθως κοστίζουν πολύ περισσότερο. Όμως, οι Κινέζοι φαίνεται να έχουν μία έκπληξη, καθώς φημολογείται ότι θα υπάρξει και μία δεύτερη έκδοση όπου η μνήμη θα φθάνει στο εντυπωσιακό νούμερο των 6 GB και ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος στα 64 GB. Πρακτικά, η συσκευή, η οποία θα έχει ως λειτουργικό σύστημα το Android 6.0, έχει καλύτερα χαρακτηριστικά από πολλούς φορητούς υπολογιστές που έχουν την ίδια τιμή.

Φωτογραφίες έχουν κυκλοφορήσει μεν, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι αντιπροσωπεύουν την τελική εικόνα της συσκευής, η οποία είναι από τις πλέον αναμενόμενες για τους καταναλωτές που το ψάχνουν λίγο παραπάνω όσον αφορά το smartphone που θέλουν να αποκτήσουν και δεν είναι από αυτούς που θέλουν να έχουν ένα μοντέλο που να φέρει ένα πολύ γνωστό εμπορικό σήμα.

Όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν, βέβαια, να το αποκτήσουν μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα της OnePlus ή κάποιο κινεζικό online κατάστημα. Όμως, αυτή τη φορά, θα έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε ένα ελληνικό κατάστημα και να το πάρουν. Ο λόγος είναι ότι η OnePlus απέκτησε διανομέα για τη χώρα μας και αυτός είναι η εταιρεία Smart4all. Σημειωτέον πως το OnePlus X, ένα από τα προηγούμενα μοντέλα διατίθεται αυτή την περίοδο από τα καταστήματα της αλυσίδας Public. Πάντως, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η τιμή διάθεσης στην ελληνική αγορά δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί.