ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

MWC 2016: Τα 6+1 προϊόντα που ξεχώρισαν στο φετινό Mobile World Congress

MWC 2016: Τα 6+1 προϊόντα που ξεχώρισαν στο φετινό Mobile World Congress

Smartphones με κάμερες που επιτρέπουν να βγάζετε φωτογραφίες ως επαγγελματίες, μοντέλα που αλλάζουν ρόλο όταν αλλάξεις …μπαταρία αλλά και κάσκες εικονικής πραγματικότητας. Απ’ όλα είχε το φετινό Mobile World Congress με τα νέα προϊόντα να αναμένονται πολύ σύντομα στην ελληνική αγορά, ανεβάζοντας έτσι τον ανταγωνισμό.

Του απεσταλμένου μας στη Βαρκελώνη Δημήτρη Μαλλά

Μία από τις βασικές τάσεις σε επίπεδο προϊόντος ήταν οι κάσκες εικονικής πραγματικότητας. Μόνο που δεν είδαμε κάτι συγκλονιστικό σε αυτό τον τομέα.

Η HTC ανακοίνωσε ότι η τιμή του Vive θα είναι τα 799 δολάρια (χωρίς φόρους) στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ενώ τα περισσότερα από τα υπόλοιπα μοντέλα που ανακοινώθηκαν ζητούν να χρησιμοποιήσει smartphone του ίδιου κατασκευαστή. Αυτή την προσέγγιση την ξεκίνησε η Samsung και πλέον την ακολουθούν εταιρείες όπως η Lenovo και η Alcatel.

Η κάσκα πάντως της LG μπορεί να λειτουργήσει με όλα τα smartphones.

Πέραν από τις κάσκες VR, το MWC είχε και αρκετές νέες συσκευές, κυρίως smartphones. Και όσον αφορά τα προϊόντα που ξεχώρισαν ήταν τα εξής:

Sony Xperia X

Η Sony Mobile παρουσίασε μία νέα σειρά smartphones, την Xperia X. Αρχικά, στη σειρά αυτή υπάρχουν 3 νέα μοντέλα: τα Xperia XA, Xperia X και Xperia X Performance, τα οποία διαφοροποιούνται μεταξύ τους όσον αφορά στις επιδόσεις του επεξεργαστή. Με οθόνη 5 ιντσών, τα δύο κορυφαία μοντέλα της σειράς (X και X Performance) ενσωματώνουν κάμερα με «έξυπνες» δυνατότητες όπως ότι μέσω του Hybrid Predictive Autofocus προβλέπει την κίνηση του αντικειμένου με αποτέλεσμα να αποφεύγονται οι θολές εικόνες. Επίσης, ενσωματώνουν μία νέα τεχνολογία για την επιμήκυνση της ζωής της μπαταρίας αλλά και έναν νέο σχεδιασμό με οθόνη από καμπυλωτό γυαλί που περιβάλλεται από ένα στρογγυλό πλαίσιο κάνοντας το smartphone πολύ άνετο στο χέρι.

LG G5

Μέχρι τέλος Μαρτίου και με την τιμή κοντά στα επίπεδα των 700 ευρώ θα κυκλοφορήσει το G5, το νέο κορυφαίο μοντέλο της LG. T G5 έρχεται με μία αποσπώμενη μπαταρία που μπορεί να αντικατασταθεί από ειδικά αξεσουάρ που λειτουργούν ως μπαταρία αλλά και προσδίδουν επιπλέον δυνατότητες. Το G5 διαθέτει μία οθόνη 5,3 ιντσών με ανάλυση 2560x1440 pixels, έχει 4 GB μνήμη, 32 GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, ενώ η μπαταρία είναι στα 2800 mAh. Σημειωτέον πως η οθόνη είναι συνεχώς ανοικτή, υπό την έννοια ότι προβάλλει διαρκώς πληροφορίες όπως η ώρα, τα μηνύματα και οι χαμένες κλήσεις.

Samsung Galaxy S7

Το νέο Samsung Galaxy S7 έρχεται με αρκετές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τον προκάτοχο του, όπως είναι ο ανανεωμένος σχεδιασμός καθώς και ότι είναι αδιάβροχο και ανθεκτικό στη σκόνη. Θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις: το «απλό» S7 που διαθέτει οθόνη 5,1 ιντσών και την έκδοση Edge με οθόνη 5,5 ιντσών με κυρτές τις δύο πλευρές της. Και στις δύο περιπτώσεις η ανάλυση της οθόνης είναι 2560x1920 pixels (Quad HD). Η Samsung αποφάσισε να επαναφέρει τη θύρα για κάρτες microSD, την οποία είχε «καταργήσει» στο S6. Ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος είναι σε κάθε περίπτωση 32 GB. O επεξεργαστής είναι οκταπύρηνος (4 πυρήνες στα 2,3 GHz και 4 πυρήνες στα 1,6 GHz). Το S7 έρχεται με δύο κάμερες, με την οπίσθια να προσφέρει ανάλυση 12 megapixel και η εμπρόσθια είναι στα 5 megapixel. Η ανάλυση είναι χαμηλότερη σε σχέση με το S6, όμως, οι Κορεάτες υποστηρίζουν ότι οι κάμερες προσφέρουν πολύ καλύτερη ποιότητα επειδή το διάφραγμα πέφτει και στις δύο κάμερες στο f1.7. Αυτό σημαίνει ότι περνά 25% περισσότερο φως (σε σχέση με το S6) και η ποιότητα των λήψεων είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με τον προκάτοχο του S7, ιδίως στις νυχτερινές λήψεις.

Huawei Matebook

H κινεζική Huawei αποφάσισε να εισέλθει και στο χώρο των υπολογιστών και παρουσίασε το MateBook, ένα tablet με Windows 10 και επεξεργαστή Intel Core 6η γενιάς, το οποίο μπορεί συνδεόμενο σε ένα ειδικό πληκτρολόγιο μετατρέπεται σε έναν φορητό υπολογιστή.

Το πληκτρολόγιο λειτουργεί και ως θήκη αλλά και ως stand, η οθόνη του MateBook είναι στις 12 ίντσες με την ανάλυση στα 2160x1440 pixels, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το tablet είναι εξαιρετικά λεπτό με πάχος μόλις 6,9 χιλιοστά. Το βάρος του tablet είναι στα 640 γραμμάρια. Η Huawei υποστηρίζει ότι η μπαταρία προσφέρει έως 10 ώρες αυτονομίας. Επίσης, υπάρχει και ειδικό πενάκι (stylus), το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εναλλαγή διαφανειών μίας παρουσίασης αλλά και ως laser pointer.

SonyXperiaEar

ToXperiaEarείναι μία ασύρματη συσκευή νέας γενιάς που τοποθετείται στο αφτί και φέρνει ένα νέο τρόπο επικοινωνίας. Και αυτό γιατί παρέχει χρήσιμες πληροφορίες όπως το καθημερινό σας πρόγραμμα, τον καιρό, τα τελευταία νέα και σας κρατάει ενήμερους για όλες τις υποχρεώσεις σας, ακόμα και όταν βρίσκεστε εν κινήσει. Επιπλέον, διαθέτοντας την τεχνολογία φωνής της Sony, ανταποκρίνεται σε λεκτικές εντολές, ώστε να μπορείτε να του ζητήσετε να πραγματοποιήσει μια κλήση, να εκτελέσει μια αναζήτηση στο διαδίκτυο, να του υπαγορεύσετε ένα μήνυμα ή να πλοηγηθείτε σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Κάτι που σας δίνει τη δυνατότητα να μην αποσπάτε την προσοχή σας και να συνεχίσετε τη δραστηριότητά σας, αφήνοντας τα χέρια σας ελεύθερα.

Cat S60

Το νέο smartphone της Cat ονομάζεται S60 και το μεγάλο ατού του είναι η ενσωματωμένη θερμική κάμερα που διαθέτει. Η συσκευή είναι περισσότερο ανθεκτική καθώς μπορεί να φθάσει μέχρι βάθος 5 μέτρων. Η οθόνη είναι στις 4,7 ίντσες, ο επεξεργαστής είναι 8πύρηνος, έχει 3 GB μνήμη και 32 GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, ενώ η οπίσθια κάμερα έχει ανάλυση 13 megapixel και η εμπρόσθια είναι στα 5 megapixel. Τέλος, η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι στα 3800 mAh.

OppoSuperVook

Πόσο γρήγορα μπορείτε να φορτώσετε τη μπαταρία του κινητού σας; 15 λεπτά αν το smartphoneσας χρησιμοποιούσε το SuperVook της κινεζικής Oppo. Η τελευταία είναι ένας αρκετά γνωστός κατασκευαστής smartphonesκαι ετοιμάζεται να ενσωματώσει το SuperVook στα νέα της μοντέλα. Σημειωτέον πως η συγκεκριμένη μπαταρία έχει μέγεθος 2600 mAh.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις