ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πώς να αξιοποιήσετε πλήρως το 4G δίκτυο στις διακοπές σας!

Πώς να αξιοποιήσετε πλήρως το 4G δίκτυο στις διακοπές σας!

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και επισήμως και στο γραφείο αρχίζουν να συζητείται ένα πολύ... βασικό θέμα: Oι καλοκαιρινές διακοπές!

Tα τελευταία χρόνια στις διακοπές μας μία συσκευή έχει αρχίσει να αποκτά αυξανόμενη σημασία: Tο smartphone. Ο λόγος είναι ότι μέσω του smartphone μπορούμε να περιηγηθούμε στο Internet και το Facebook, να επικοινωνήσουμε με τους φίλους μας και γενικότερα να μείνουμε σε επαφή με αυτούς που θέλουμε. Και αυτό που χρειαζόμαστε κυρίως είναι υψηλότερες ταχύτητες πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Η κάλυψη των ελληνικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας έχει φθάσει πλέον σε αρκετά υψηλά επίπεδα, ιδίως όσον αφορά στην κάλυψη με δίκτυα 4ης γενιάς, το αποκαλούμενο και 4G, στους πιο γνωστούς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, και αν είστε συνδρομητές της Vodafone είναι βέβαιο ότι έχετε δει τη διαφορά που υπάρχει. Βέβαια, πολλοί αναρωτιούνται γιατί κάποιος να χρειάζεται να έχει κάλυψη με 4G οπουδήποτε και αν βρίσκεται; Όμως, έχουν άδικο.

Η πραγματικότητα είναι πως το 4G είναι άκρως απαραίτητο στις διακοπές μας. Και αυτό γιατί η εμπειρία που προσφέρει είναι σαφώς βελτιωμένη τόσο σε επίπεδο ταχυτήτων όσο και όσον αφορά στην αίσθηση που σου δίνει η υπηρεσία πρόσβασης, η οποία είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενης γενιάς. Πολύ απλά, και μόνο το γεγονός ότι το 4G προσφέρει διπλάσιες ταχύτητες διακίνησης δεδομένων σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές είναι αρκετός λόγος για να συνειδητοποιήσουμε την αξία και τη χρησιμότητα του.

Η αξία του είναι τέτοια ώστε υπάρχουν τουλάχιστον μία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, και πιο συγκεκριμένα η Vodafone Ελλάδος, η οποία όχι μόνο έχει επενδύσει πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να πετύχει το δίκτυο της να προσφέρει διπλάσιες ταχύτητες και διπλάσια κάλυψη, αλλά εγγυάται ότι προσφέρει το καλύτερο δυνατό σήμα και την πιο γρήγορη πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία. Και αν τύχει να αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε θέμα, τότε μπορείς πολύ απλά μέσα από ένα app να τους ενημερώσεις και να σε αποζημιώσουν είτε με δωρεάν χρόνο ομιλίας είτε με δωρεάν ΜΒs!

Τι μπορούμε να κάνουμε με το 4G στις διακοπές μας; Καταρχάς να πλοηγηθούμε στο Διαδίκτυο και να ενημερωθούμε ανά πάσα στιγμή για το τι συμβαίνει γύρω μας. Και με το 4G η εμπειρία είναι πολύ καλύτερη γιατί δεν χρειάζεται να περιμένεις να «κατέβει» η σελίδα για να δεις τι γίνεται στον κόσμο.

Επίσης, το smartphone έχει τους καλύτερους χάρτες σε περίπτωση που χαθείς ή αναζητάς κάποια συγκεκριμένη παραλία. Εκεί και αν είναι χρήσιμο το 4G καθώς πολύ απλά θα σε βοηθήσει να μη χαθείς ποτέ και να ξέρεις πάντα που βρίσκεσαι και που πηγαίνεις.

Όμως, η πιο σημαντική βοήθεια που σου προσφέρει είναι στον τομέα της επικοινωνίας. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στις φωνητικές κλήσεις. Αλλά και στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνείς με τους φίλους σου και γενικότερα τους δικούς σου ανθρώπους. Οι υψηλές ταχύτητες που προσφέρει το 4G σου προσφέρουν τη δυνατότητα να δημοσιεύσεις τις φωτογραφίες που τράβηξες με το smartphone σου, και οι οποίες έχουν φθάσει πλέον να είναι της τάξεως των 3-4 MBs, μέσα σε κυριολεκτικά ελάχιστα δευτερόλεπτα. Σημειώστε ότι το WiFi δίκτυο του ξενοδοχείου είναι μάλλον απίθανο να προσφέρει αντίστοιχα γρήγορες ταχύτητες και αυτό είναι κάτι που δεν υπολογίζουμε, με αποτέλεσμα ο εκνευρισμός όταν περιμένεις 10-15 λεπτά της ώρας για να ανέβει η φωτογραφία με το ηλιοβασίλεμα που τράβηξες... το προηγούμενο βράδυ! Αν τα καταφέρεις να ανέβει, βέβαια...

Το ζήτημα είναι ότι το 4G είναι ένας τρόπος για να εκφράζεσαι ελεύθερα. Και όπως λέει και ένα διαφημιστικό μήνυμα μεγάλης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, «αξίζει να εκφράζεσαι ελεύθερα». Άντε και καλές μας διακοπές!