ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι νέες συσκευές που αναμένουμε να δούμε στο MWC 2017

Οι νέες συσκευές που αναμένουμε να δούμε στο MWC 2017

H «παράδοση» στο Mobile World Congress 2017 είναι ότι η επίσημη έναρξη του είναι την τελευταία Δευτέρα του Φεβρουαρίου, αλλά η ανεπίσημη έναρξη γίνεται μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή την Κυριακή οπότε και ανακοινώνονται οι περισσότερες από τις νέες συσκευές. Στο φετινό MWC η παράδοση αυτή πρόκειται να διατηρηθεί δεδομένου ότι τουλάχιστον 6 από τους πιο γνωστούς κατασκευαστές πρόκειται να παρουσιάσουν τα καινούρια προϊόντα τους.

Του Δημήτρη Μαλλά

Οι παρουσιάσεις που αναμένονται με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι εκείνες της Huawei και της Nokia Mobile. Η Huawei αποφάσισε να προλάβει τη Samsung, η οποία θα καθυστερήσει για περίπου ένα μήνα την παρουσίαση του Galaxy S8, το οποίο είναι πάντως σχεδόν έτοιμο, και ο κινεζικός κολοσσός θα κάνει τα αποκαλυπτήρια του P10, της νέας «ναυαρχίδας» του που ευελπιστεί ότι θα συνεχίσει την εξαιρετική πορεία του Ρ9 και θα βοηθήσει τη Huawei να αναρριχηθεί πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη. Οι πληροφορίες θέλουν το Ρ10 να διατηρεί την οθόνη στις 5,2 ίντσες, αλλά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του να βελτιώνονται σημαντικά όπως και η κάμερα, ενώ αναμένεται να υπάρχει τουλάχιστον μία καινοτομία που να σχετίζεται με το άγγιγμα της οθόνης και την ευχρηστία της συσκευής.

Η περίπτωση της Nokia είναι ενδιαφέρουσα λόγω του brand. Η φινλανδική εταιρεία έχει δώσει άδεια σε μία νέα εταιρεία, την HMD Global να παρουσιάσει smartphones με λογισμικό Android και την επωνυμία Nokia. Στη Βαρκελώνη θα παρουσιαστούν τα νέα μοντέλα της Nokia Mobile, όπως αποκαλούνται, μεταξύ των οποίων υπάρχει και μία νέα έκδοση του διάσημου 3310, ενός εκ των πλέον δημοφιλών «κλασικών» κινητών όλων των εποχών.

Πολλά βλέμματα είναι στραμμένα και στην παρουσίαση του G6 από την LG, το οποίο φέρεται να είναι αρκούντως εντυπωσιακό από πλευράς σχεδιασμού αλλά το ζητούμενο αν η κορεατική εταιρεία έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα smartphone που θα «σβήσει» την εμπορική πορεία του G5.
Από εκεί και πέρα, η TCL-Alcatel και η Motorola εκτιμάται πως θα έχουν αρκετά νέα μοντέλα, ενώ η περίπτωση της Samsung είναι αξιοπρόσεκτη. Ο κορεατικός κολοσσός προτίμησε φέτος να μην παρουσιάσει τη νέα «ναυαρχίδα» του και η εκδήλωση αναμένεται να αφορά την παρουσίαση μίας νέας σειράς tablets.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νέες συσκευές θα έχουν και οι υπόλοιποι κατασκευαστές. Η Sony Mobile έχει προγραμματίσει τη δική της συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα το πρωί, ενώ λίγο αργότερα θα έχουμε και τις ανακοινώσεις της γαλλικής Wiko, η οποία ετοιμάζεται να εισέλθει στην ελληνική αγορά. Επίσης, νέα μοντέλα αναμένουμε και από την Coolpad.
Όλα τα παραπάνω, βέβαια, είναι πληροφορίες και θα χρειαστεί να περιμένουμε μερικές ώρες για να δούμε ποιες θα επιβεβαιωθούν, όπως και ποιες θα είναι οι εκπλήξεις που πάντα υπάρχουν.

Όλα τα tech trends πρώτα στα Public!

Σχετικές ειδήσεις