ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Βαρκελώνη: Τι πρέπει να ξέρεις πριν πας

Βαρκελώνη: Τι πρέπει να ξέρεις πριν πας

Να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Η Βαρκελώνη δεν είναι η Barca (αυτό είναι το όνομα της ομάδας) και δεν είναι τυπική Ισπανία, είναι Καταλονία.

Εάν πάτε στη Βαρκελώνη προετοιμαστείτε για πολύ πολύ κόσμο. Και ο περισσότερος κινείται στη Rambla και γύρω από τα από τα μνημεία του Γκαουντί. Φυσικά και πρέπει να τα δείτε, πλην όμως να είστε προετοιμασμένοι για τεράστιες ουρές και για τσιμπημένο εισιτήριο.

Αν ο καιρός σας το επιτρέπει, νοικιάστε ποδήλατο. Η πόλη έχει δίκτυο ποδηλατόδρομων, αλλά ακόμα κι όταν κινείστε σε κανονικό δρόμο θα διαπιστώσετε ότι οι καταλανοί δεν οδηγούν ελληνικά. Κοινώς δεν κινδυνεύετε.

Όπως και να χει αποφύγετε τη Rambla, διότι εκει ο καφές έχει διπλάσια τιμή από οπουδήποτε αλλού. Επίσης, είναι η χαρά των πορτοφολάδων, λόγω πολυκοσμίας.
Η Βαρκελώνη είναι μία από τις πιο ζωντανές πόλεις της Ευρώπης, οπότε το να γυρνάτε από δω κι από κει και να πίνετε καθισμένοι στο πεζοδρόμιο είναι must.

Με το φαγητό τι γίνεται θα ρωτήσετε. Καλό θα ήταν να μην ψαρώσετε με τις παέγιες (οι περισσότερες δεν αξίζουν τα λεφτά τους) ούτε με τα τάπας μπαρ. Ψάξτε για εστιατόρια που σερβίρουν αυθενική καταλάνικη κουζίνα και αν μένετε σε bed & breakfast μαγειρέψτε.

Στην αγορά Boqueria, θα βρείτε φρούτα, λαχανικά, αλλαντικά, τυριά και φυσικά κρεατικά. Αν με τίποτα δε θέλετε να μαγειρέψετε, αγοράστε οτιδήποτε θεωρείται σνακ. Θα σας στοιχίσει πολύ λιγότερα από τα σάντουιτς που πωλούνται στα μαγαζιά. Επιπλέον είναι ό,τι πρέπει για τις εξορμήσεις σας στα πάρκα της περιοχής.

Η κτιριακή υποδομή της Βαρκελώνης είναι χάρμα οφθαλμών από άποψη αρχιτεκτονικής. Το πιο πιθανόν είναι ότι μετά τις πρώτες δύο μέρες θα κουραστείτε να λέτε αααα κοίτα τι ωραίο κτίριο, οπότε πηγαίνετε μια βόλτα στην παραλία. Η οποία φτιάχτηκε την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και αποτελεί ιδανικό μέρος για να βολτάρετε. Φυσικά και εκεί έχει πάρα πολύ κόσμο.

Εάν είστε φαν του φλαμένκο θα πρέπει να πετύχετε το ομώνυμο φεστιβάλ γιατί σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση τα όποια live πετύχετε θα είναι για τουρίστες.

Και μια τελευταία παρατήρηση. Είναι πρακτικά αδύνατον να εξαντλήσετε το θέμα Βαρκελώνη σε ένα ταξίδι. Όσες μέρες και αν κρατήσει.


φωτό: Μιλτιάδης Φράγκος

Σχετικές ειδήσεις