Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Semana Santa στη Σεβίλλη (video+photos)

Σοφία Βεργοπούλου

Καθολικό Πάσχα ή αλλιώς μυστικισμός και αραβικές επιροές στην πρωτεύοσα την Ανδαλουσίας, τη Σεβίλλη.

Γιατί να πάτε; Για το μυστικισμό και το θέαμα. Η Semana Santa, το αντίστοιχο της ορθόδοξης Εβδομάδας των Παθών, μεταμορφώνει τη Σεβίλλη. Πομπές με κουκουλοφόρους (κουκούλες ψηλές και τριγωνικές, (όχι καμία σχέση με την Κου Κλουξ Κλαν) κουβαλούν στα σοκάκια της πόλης τεράστιες πλατφόρμες με κατασκευές και απεικονίσεις των παθών του Χριστού.
Οι λιτανείες είναι υποβλητικές, κάτι στο οποίο βοηθούν και μικρά μεσαιωνικά σοκάκια της πόλης ενώ η μουσική υπόκρουση θα σας βοηθήσει να μπείτε στο κλίμα.

Η Semana Santa φέτος είναι από τις 29 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου και αν τελικά δεν επιλέξετε τη Σεβίλλη αντίστοιχες εκδηλώσεις γίνονται και στη Μάλαγα.

Οι λιτανείες ξεκινούν από τις τοπικές εκκλησίες και αφού περιδιαβούν τα σοκάκια της πόλης καταλήγουν στον καθρεδικό ναό. Οι τοπικές αδελφότητες που έχουν την καταγωγή τους στα μεσαιωνικά χρόνια επιλέγουν διαφορετικά χρώματα στις στολές τους συμβάλλοντας στο θέαμα. Γιατί φορούν κουκούλες; Η θεωρία είναι ότι όλοι αυτοί είναι μετανοούντες και έτσι διατηρούν την ανωνυμία τους.

Στις 2 και 3 Απριλίου τα μαγαζιά είναι κλειστά αφού οι μέρες θεωρούνται αργίες. Την Παρασκευή (3/4) γίνεται η La Madruga, όπου οι δύο Παρθένες οι Triana και Macarena βγαίνουν από τον καθρεδικό ναό για να συναντηθούν. Οι πιστοί περιμένουν στους δρόμους για να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν. H Macarena, για να ξέρετε είναι η προστάτιδα των ταυρομάχων.