ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αυτά είναι τα εστιατόρια της Αθήνας που κέρδισαν το πολυπόθητο αστέρι Michelin το 2019

Αυτά είναι τα εστιατόρια της Αθήνας που κέρδισαν το πολυπόθητο αστέρι Michelin το 2019
Οι καλύτεροι γευστικοί προορισμοί της πρωτεύουσας σύμωνα με τον οδηγό Michelin

Η Βιέννη επιλέχτηκε ως πόλη για την παρουσίαση του οδηγού Michelin Main Cities of Europe 2019, με την φετινή έκδοση να συμπεριλαμβάνει για πρώτη φορά τις Ισλανδία και Κροατία.

Σε ό,τι αφορά την Αθήνα, ο φετινός οδηγός δεν κρύβει ιδιαίτερες εκπλήξεις για τη λίστα με τους καλύτερους γευστικούς προορισμούς της πρωτεύουσας.

Ανάμεσα λοιπόν στις κορυφαίες επιλογές εστιατορίων από 38 μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, τα δύο πολυπόθητα αστέρια Michelin διατήρησε η Σπονδή, ενώ το ένα Αστέρι Michelin διατήρησαν η Hytra, το Botrini’s και το Βαρούλκο Seaside.

Τη διάκριση Bib Gourmand διατήρησαν το Αθήρι, το Nolan και το Οικείο, ενώ για πρώτη φορά προτείνεται με Bib Gourmand το 7 Food Sins. Το Bib Gourmand αποτελεί την διάκριση της Michelin για καλή ποιότητα και φαγητό με καλή αξία.

Με Michelin Plate προτείνονται και φέτος τα εστιατόρια: GB Roof Garden, Electra Roof Garden, Premiere, 2 Mazi, Cookoovaya, CTC, Sushimou, Vezene και Άνετον, ενώ το 2019 για πρώτη φορά προτείνεται με Michelin Plate και το Sense.

Tο Michelin Plate χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2018 και αναδεικνύει τα εστιατόρια στα οποία οι επιθεωρητές ανακάλυψαν ποιοτικό φαγητό.

Σημειώνεται ότι με Michelin Plate παρουσιάζονται όλα τα εστιατόρια που περιλαμβάνονται στον οδηγό Michelin, στα οποία δεν έχουν απονεμηθεί αστέρια ή Bib Gourmand.

Σχετικές ειδήσεις