ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση μέχρι και 40% μείωση στους μισθούς απαιτεί η τρόικα!

Μείωση μέχρι και 40% μείωση στους μισθούς απαιτεί η τρόικα!

Συνεχίζονται οι σκληρές διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – τρόικας για τον κατώτατο μισθό όπως και για τον 13ο και 14ο μισθό.

Σε εξέλιξη βρίσκονται κρίσιμες διαπραγματεύσεις του Ευ. Βενιζέλου και του Γ. Κουτρουμάνη με τους επικεφαλής της τρόικας, με τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό να βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η τρόικα φέρεται να απαιτεί περικοπές μέχρι και 40%! στους μισθούς, όπως μετέδωσε το MEGA.

Επίσης επιμένουν στην άποψη ότι ο κατώτατος μισθός θα πρέπει να μειωθεί στα επίπεδα της Πορτογαλίας, δηλαδή λίγο πάνω από τα 500 ευρώ.

Απέναντι τους βρίσκονται οι κοινωνικοί εταίροι, που συναντήθηκαν εκ νέου σήμερα και αναμένεται να στείλουν επιστολή προς την κυβέρνηση, τα κόμματα, την τρόικα και την Κομισιόν.

Για τους κοινωνικούς εταίρους η προστασία των κατώτερων αμοιβών και του 13ου και 14ου μισθού αποτελούν κοινή απόφαση.

Στη σημερινή συνάντηση των εργοδοτικών οργανώσεων με τη ΓΣΕΕ υπήρξε άλλωστε ταύτιση απόψεων και συμφωνία για την ανάγκη μείωσης του κόστους των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και να μην υπάρξει αλλαγή στο νομικό πλαίσιο της επέκτασης της ισχύος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για έξι μήνες μετά τη λήξη τους.

Η ΓΣΕΕ διαφώνησε με την πρόταση των εργοδοτικών οργανώσεων για διετές ή τριετές πάγωμα των αυξήσεων, ενώ δεν ετέθη στη συνάντηση το θέμα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών.