ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΟΚ! Τα 62 δισ. ευρώ έφτασαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία (vid)

ΣΟΚ! Τα 62 δισ. ευρώ έφτασαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία (vid)

Σε νέο ρεκόρ έφτασαν τα χρέη των φορολογούμενων προς το δημόσιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Yπουργείου Οικονομικών.

Βάσει αυτών, τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογούμενων ανήλθαν μόνο τον Σεπτέμβριο στα 59,664 δισ. ευρώ έναντι 58,969 δισ. ευρώ που ήταν στα τέλη Αυγούστου. Πρόκειται για μία αύξηση 695 εκατ. ευρώ και διαρκώς ανεβαίνει.

Η μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζεται στο νέο ληξιπρόθεσμο χρέος, δηλαδή σε αυτό που κατέστη ληξιπρόθεσμο εντός του 2013. Αυτό διαμορφώθηκε το Σεπτέμβριο στα 6,188 δισ. ευρώ έναντι 5,379 δισ. ευρώ που ήταν στα τέλη Αυγούστου. Αυξήθηκε δηλαδή κατά 809 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά το παλαιό ληξιπρόθεσμο χρέος, παρουσίασε μείωση κατά 114 εκατ. ευρώ λόγω κυρίως της είσπραξης 98 εκατ. ευρώ το Σεπτέμβριο.

Σημειώνεται, ότι ο στόχος που έχει τεθεί από την τρόικα είναι να εισπραχθούν από το παλιό ληξιπρόθεσμο χρέος 1,9 δισ. ευρώ το 2013 και, όπως αναφέρθηκε, είχαν εισπραχθεί μέχρι το Σεπτέμβριο 1,14 δισ. ευρώ, ενώ όσον αφορά το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος θα πρέπει να εισπραχθεί τουλάχιστον το 24,5% και είχε εισπραχθεί το 16,1%.

Και σαν μην έφτανε το «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος» που βλέπει αλλά δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται το Υπουργείο Οικονομικών, ακολουθούν και τα νέα «μπιλιετάκια» με τα τέλη κυκλοφορίας και τον φόρο πολυτελείας που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. άνω των 1.900 κ.ε.κ.

Υπενθυμίζεται, πως από την άλλη πλέον Δευτέρα, θα είναι έτοιμο τελικά το σύστημα του Υπ.Οικ. για να προμηθευτούν διαδικτυακά οι φορολογούμενοι τα τέλη κυκλοφορίας.

Διαβάστε επίσης:

Την άλλη βδομάδα ανοίγει το Taxisnet για τα τέλη κυκλοφορίας