ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup: Ζητούν επιτάχυνση προσπαθειών από την Ελλάδα

Eurogroup: Ζητούν επιτάχυνση προσπαθειών από την Ελλάδα

Είναι καθοριστικής σημασίας να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους οι 'Ελληνες, ώστε να καταλήξουμε σε συμφωνία και για να προχωρήσει το πρόγραμμα προσαρμογής, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup) στις Βρυξέλλες.

«Χρειαζόμαστε περισσότερη πρόοδο πριν λάβουμε περαιτέρω αποφάσεις, αυτό είναι που προέχει», είπε.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δείχνει έτοιμος να συγκρουστεί, έχοντας στην «φαρέτρα» των επιχειρημάτων της ελληνικής πλευράς και τα νέα στοιχεία για υπέρβαση κατά 700 εκατ. ευρώ του στόχου για τα έσοδα τον Οκτώβριο.

Ο κ. Στουρνάρας εμφανίζεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με τη στάση Ευρωπαίων αξιωματούχων που έκαναν λόγο για χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας.

Ο... ανώνυμος παράγοντας της Ευρωζώνης, μιλώντας προς τους εκπροσώπους του Τύπου, ανέφερε ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές έχουν χάσει τη δυναμική τους ότι υπάρχει «χάσμα χιλιομέτρων και δισεκατομμυρίων» αλλά και ότι η απόσταση είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να φτάσει η ώρα των διακοπών για σκι, δηλαδή το Φεβρουάριο!

Η τρόικα που επιστρέφει στην Αθήνα την Παρασκευή, υποχώρησε» στις απαιτήσεις της για τα μέτρα του 2014 από τα 2,9 δισ. ευρώ που είχε θέσει αρχικά, σε χαμηλότερα επίπεδα και συγκεκριμένα σε 1,5 δισ. ευρώ περίπου.

Διαβάστε επίσης:

Στις Βρυξέλλες μεταφέρεται η «μάχη» κυβέρνησης - τρόικας