ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποκάλυψη Θεοχάρη: Τέλος οι δηλώσεις μισθωτών – συνταξιούχων

Αποκάλυψη Θεοχάρη: Τέλος οι δηλώσεις μισθωτών – συνταξιούχων

Το τέλος της υποβολής φορολογικών δηλώσεων για εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν μια πηγή εισοδήματος ανακοινώνει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

"Τώρα που επιτύχαμε τον στόχο να έχουμε καθολική ηλεκτρονική υποβολή, προχωρούμε στο επόμενο στάδιο, να αφαιρέσουμε δηλαδή, την υποχρέωση υποβολής δήλωσης από το 2014" αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Επίσης, στην ίδια συνέντευξη ο κ. Θεοχάρης προαναγγέλλει, μεταξύ άλλων, τεχνικές βελτιώσεις στις δυο ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, με στόχο να ενταχθούν περισσότεροι φορολογούμενοι, ενώ, όπως όλα δείχνουν, δεν θα χρειαστούν οι αποδείξεις του 2013.

Όπως εξηγεί, οι φορολογούμενοι θα μπαίνουν στον λογαριασμό τους με τους κωδικούς τους, όπου θα είναι προσυμπληρωμένα όλα τα στοιχεία των εισοδημάτων τους και έτσι θα είναι εύκολη η διαδικασία. "Το μόνο που θα έχουν να κάνουν είναι να συμφωνήσουν ή να συμπληρώσουν πρόσθετα στοιχεία", λέει ο κ. Θεοχάρης.

Ο γγ. διαψεύδει τους ισχυρισμούς της τρόικας σχετικά με τη εισπραξιμότητα των φόρων στα ακίνητα, ενώ ισχυρίζεται πως τα έσοδα από το κυνήγι της φοροδιαφυγής θα είναι τελικώς περισσότερα από αυτά που εκτιμούν οι εκπρόσωποί της.

Αναφερόμενος μάλιστα, στις εκτιμήσεις των πιστωτών της χώρας για την πορεία των εσόδων, τονίζει ότι "έχουν μια τάση να είναι πιο συντηρητικοί από εμάς, αλλά νομίζω ότι όσο και αν τις προηγούμενες χρονιές αυτοί ήταν πιο κοντά στην πραγματικότητα, πλέον εμείς έχουμε την καλύτερη εικόνα".

Τέλος, υποστηρίζει ότι στην κυβέρνηση έχουν αντιληφθεί πως "αν δεν επιτύχει η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, δεν θα επιτύχει ούτε η ίδια κυβέρνηση ούτε η χώρα".