ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η τουρκική τράπεζα «Ζιραάτ» ανοίγει υποκαταστήματα στην Ελλάδα

Η τουρκική τράπεζα «Ζιραάτ» ανοίγει υποκαταστήματα στην Ελλάδα
Ο γενικός διευθυντής της τουρκικής τράπεζας «Ζιραάτ» σε δηλώσεις του...

Ο γενικός διευθυντής της τουρκικής τράπεζας «Ζιραάτ» σε δηλώσεις του από το Άρμπιλ του Βορείου Ιράκ όπου μετείχε στην τελετή εγκαινίων υποκαταστήματος, αναφερόμενος στην Ελλάδα τόνισε ότι η τουρκική τράπεζα “Ζιραάτ” θα συνεχίσει να ανοίγει υποκαταστήματα .

“Εκδηλώσαμε μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, με την έννοια να ανοίξουμε υποκαταστήματα και να εξαγοράσουμε τράπεζες" αλλά συναντάμε αντιδράσεις, είπε ο Τζαν Ακίν Τσαγλάρ και συμπλήρωσε «Κατατίθενται ερωτήσεις στη Βουλή ενώ αντίθετα στη Τουρκία , παρότι μπορεί να υπήρξε κάποιο παρασκήνιο, δεν δόθηκε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη Φινάνσμπανκ».

Ακόμη χαρακτήρισε ως μυθεύματα όσες σκοπιμότητες αποδίδονται για τη δραστηριοποίηση της τράπεζάς του , στην Ελλάδα. Ο κ. Τσαγλάρ αναφερόμενος στη δραστηριότητα που θα έχει από εδώ και πέρα η τράπεζα “Ζιραάτ” στην Ελλάδα είπε ότι “μπορεί να κάνουμε μεγαλύτερα βήματα, όπως η αγορά τράπεζας, αλλά δεν ξέρω εάν μπορεί να γίνει αυτό στην Ελλάδα, υπάρχουν ερωτηματικά” .

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι " δεν σκεφτόμαστε σε καμία περίπτωση να αποχωρήσουμε, διότι δεν υπάρχει κανένα σημείο στη δραστηριότητά μας, που να έρχεται σε αντίθεση προς την ελληνική νομοθεσία".

Πηγή: www.newscode.gr