ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Οι πιθανότητες να προχωρήσει η Ελλάδα σε αναδιάρθρωση είναι 30%»

«Οι πιθανότητες να προχωρήσει η Ελλάδα σε αναδιάρθρωση είναι 30%»
Ο επικεφαλής αναλυτής κρατικών χρεών για ευρωπαϊκές χώρες της Standard & Poor’s Ratings, Moritz Kraemer εκτιμά ότι οι πιθανότητες η Ελλάδα..

Ο επικεφαλής αναλυτής κρατικών χρεών για ευρωπαϊκές χώρες της Standard & Poor’s Ratings, Moritz Kraemer εκτιμά ότι οι πιθανότητες η Ελλάδα να αναδιαρθρώσει το χρέος της είναι περίπου 1 στις 3. Την εκτίμηση αυτή την κάνει σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit. Ο Moritz Kraemer δήλωσε ότι για να είναι αποτελεσματική η αναδιάρθρωση, οι πιστωτές θα πρέπει να παραιτηθούν από το 50%-70% των απαιτήσεών τους, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.


Ο αναλυτής της S&P εκτιμά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης τους βάρους της Ελλάδας από το χρέος της με επιμήκυνση της διάρκειας των ομολόγων και αντίστοιχη μείωση του επιτοκίου, αλλά αυτό δεν θα είναι αρκετό καθώς το χρέος της Ελλάδας θα περιοριστεί στο 130% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος από 160%.


Αντιθέτως, ο Kraemer υποστηρίζει η αναδιάρθρωση του ιρλανδικού χρέους είναι εξαιρετικά απίθανη, καθώς η Ιρλανδία έχει φτάσει σε σημείο καμπής.

Πηγή: newscode.gr