ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η τιμή του χρυσού!

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η τιμή του χρυσού!
Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο ο χρυσός καθώς η τιμή του έφθασε σε νέα επίπεδα ρεκόρ για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Η τιμή του χρυσού...

Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο ο χρυσός καθώς η τιμή του έφθασε σε νέα επίπεδα ρεκόρ για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Η τιμή του χρυσού έφθασε στα 1.488,68 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ στην υψηλότερη τιμή των τελευταίων 31 ετών έφθασε και το ασήμι με 43,34 δολάρια ανά ουγγιά.


Η μεγάλη άνοδος στη τιμή του χρυσού αποδίδεται στην διόγκωση του πληθωρισμού σε όλο τον κόσμο και στη κρίση χρέους της Ευρώπης που παρακινεί τους επενδυτές να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.


"Η αβεβαιότητα στην Ευρωζώνη και οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό στην Ασία φαίνεται να είναι η κύρια κινητήρια δύναμη της τιμής", είπε στο Bloomberg αναλυτής της τράπεζας Citigroup.


Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη αυξήθηκε το Μάρτιο στο 2,7% από 2,4% τον Φεβρουάριο, ενώ οι τιμές χονδρικής στις ΗΠΑ αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 5,8% το Μάρτιο και η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το κόστος διαβίωσης αυξήθηκε για ένατο μήνα.

Πηγή: newscode.gr