ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πορτογαλία: Εγκρίθηκε το πακέτο στήριξης της οικονομίας

Πορτογαλία: Εγκρίθηκε το πακέτο στήριξης της οικονομίας
Ο υπουργός Οικονομικών Φερνάντο Τεσέιρα ντος Σάντος ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση της Πορτογαλίας ενέκρινε το πακέτο οικονομικής...

Ο υπουργός Οικονομικών Φερνάντο Τεσέιρα ντος Σάντος ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση της Πορτογαλίας ενέκρινε το πακέτο οικονομικής στήριξης της πορτογαλικής οικονομίας, το οποίο η Λισαβόνα διαπραγματεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο Τεσέιρα ντος Σάντος έκανε αναφορά για συρρίκνωση του ΑΕΠ της τάξης του 2%, τόσο στο 2011 όσο και το 2012, εξαιτίας των φοροεπιβαρύνσεων και των περικοπών που προβλέπονται στη συμφωνία με την τρόικα. Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι θα αυξηθούν οι φόροι κατανάλωσης, όχι εισοδήματος. Το χρέος της χώρας ως ποσοστό του ΑΕΠ θα συνεχίσει να διογκώνεται έως το 2013, για να ακολουθήσει πτωτική πορεία στη συνέχεια. "Στόχος του προγράμματος είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη και την απασχόληση", είπε σε συνέντευξη τύπου.

Εκπρόσωποι της ΕΕ, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα δώσουν λεπτομέρειες για το πακέτο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Λισαβόνα. Σύμφωνα με πηγές της πορτογαλικής κυβέρνησης, το ύψος του πακέτου ανέρχεται σε 78 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση του ποσού.

Πηγή: newscode.gr