ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε 7,2 δισ. ευρώ στοχεύει το υπουργείο Εργασίας έως το 2015

Σε 7,2 δισ. ευρώ στοχεύει το υπουργείο Εργασίας έως το 2015
To υπουργείο Εργασίας φιλοδοξεί στα πλαίσια του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου να εξοικονομήσει...

To υπουργείο Εργασίας φιλοδοξεί στα πλαίσια του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου να εξοικονομήσει το ποσό των 7,2 δισ. ευρώ από τη μείωση των δαπανών και την αύξηση των εσόδων.

Σε αυτό αναφέρθηκαν η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης και η Γενική Γραμματέας Άννα Στρατινάκη κατά την συνάντηση που είχαν με τους δημοσιογράφους.

Όπως αναφέρθηκε, είναι ενδεχόμενο, οι μειώσεις των επικουρικών συντάξεων που θα υπάρξουν μετά την ολοκλήρωση των αναλογιστικών μελετών να επηρεάσουν και τους σημερινούς συνταξιούχους, κυρίως εκείνους που λαμβάνουν υψηλές συντάξεις.

Η Υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι ο στόχος είναι να εξοικονομηθούν 3,4 δισ. από την αύξηση των εσόδων και 3,5 δισ. από τη μείωση των δαπανών και πρόσθεσε πως η προσπάθεια για την επίτευξη του αυτού του στόχου θα αναπτυχθεί σε 5 βασικούς άξονες. Τη διασφάλιση των θεσμοθετημένων πόρων με την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.

Η Λούκα Κατσέλη τόνισε ότι στόχος του Υπουργείου είναι η μείωση της αδήλωτης εργασίας από το 26% στο 16% και η ένταξη 480.000 εργαζομένων στη νόμιμη εργασία.

Η διασφάλιση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών Ταμείων θα επιτευχθεί με την ολοκλήρωση της απογραφής των συνταξιούχων και τη δημιουργία του ενιαίου Οργανισμού πιστοποίησης αναπηρίας.

Πηγή: newscode.gr