ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δασκαλόπουλος: Αν δεν τα καταφέρουμε, θα πεινάσουμε

Δασκαλόπουλος: Αν δεν τα καταφέρουμε, θα πεινάσουμε
Ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ με αφορμή την παρουσίαση «οδικού χάρτη» για την ανάπτυξη την επόμενη δεκαετία...

«Εάν δεν τα καταφέρουμε θα πεινάσουμε» είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, με αφορμή την παρουσίαση της μελέτης – «οδικού χάρτη» για την ανάπτυξη την επόμενη δεκαετία.

Ο κ. Δασκαλόπουλος έκανε λόγο για «ύστατη ευκαιρία να αναλάβουμε τις ευθύνες μας να βγει ο τόπος από το αδιέξοδο, εάν θέλουμε να αποφύγουμε την ευθύνη της πτώχευσης και της διάλυσης».

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Τα κόμματα δεν έχουν πει την αλήθεια» τόνισε, ενώ ερωτηθείς για τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα είπε: «Εγώ λέω ότι ο ιδιωτικός τομέας, που δεν χρεοκόπησε όπως το Δημόσιο, πληρώνει ήδη την κρίση με χιλιάδες λουκέτα και 200.000 χωρίς δουλειά. Δεν μπορεί να σηκώνει όλο το βάρος των άχρηστων οργανισμών, φορέων, υπηρεσιών του πελατειακού κράτους».

Αναφορικά με το αν αποτελεί πολιτική πλατφόρμα η παρουσίαση του «οδικού χάρτη» για την ανάπτυξη, ο πρόεδρος του ΣΕΒ απάντησε αρνητικά και επισήμανε ότι οι επιχειρηματίες κάνουν τη δουλειά τους κάθε ημέρα.

Σχετικά τέλος με το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων, ο κ. Δασκαλόπουλος ανέφερε: «Αυτό που απαιτείται τώρα δεν είναι μια συγκυβέρνηση ούτε άλλα σχήματα, αλλά να μη γίνεται αντιπαράθεση μηδενισμού».

Όπως συμπλήρωσε, ο ίδιος δεν θεωρεί λύση μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων.