ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέσσερις εβδομάδες αγωνίας για την 5η δόση

Τέσσερις εβδομάδες αγωνίας για την 5η δόση
Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος αλλά και η επίτευξη διακομματικής συναίνεσης θα κρίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την έκβαση του θρίλερ..

Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος αλλά και η επίτευξη διακομματικής συναίνεσης θα κρίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την έκβαση του θρίλερ μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών για την 5η δόση του δανείου και μια συνολική λύση στην κρίση χρέους της χώρας μας.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ της Κυριακής, οι επόμενες 4 εβδομάδες μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την επίτευξη λύσης.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες είναι το διάστημα έως τις 15 Ιουνίου οπότε και αναμένεται να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο. Στις 20 Ιουνίου οπότε και συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες Eurogrup και Εcofin αλλά και η 23η Ιουνίου, ημέρα διεξαγωγής της Συνόδου Κορυφής.

Σε περίπτωση επιτυχούς κατάληξης θα ανάψει το πράσινο φως για την αποδέσμευση της δόσης του δανείου στις 29 Ιουνίου.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ποντάρει πολλά και στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, που αναμένεται να αποτελέσει θετικό σήμα για την ΕΕ και τους δανειστές μας.

Σε πολιτικό επίπεδο ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει πιεστικά διλήμματα προς την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αλλά και γενικά στο εσωτερικό του κόμματος.