ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απαρέγκλιτη εφαρμογή του Μνημονίου ζητά το Eurogroup

Απαρέγκλιτη εφαρμογή του Μνημονίου ζητά το Eurogroup
Την αυστηρή τήρηση του δημοσιονομιών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνει το Μνημόνιο ζητούν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης...

Την αυστηρή τήρηση του δημοσιονομιών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνει το Μνημόνιο ζητούν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, εκτιμώντας ότι η εφαρμογή τους θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να επιστρέψει σε βιώσιμα επίπεδα.

Η δήλωση αυτή προέκυψε μετά από τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, κατά την οποία συζητήθηκαν τα συμπεράσματα της έκθεσης της τρόικας για την Ελλάδα.

«Οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup αντάλλαξαν απόψεις για τα συμπεράσματα της αξιολόγησης της τρόικας, μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης αποστολής ελέγχου της ελληνικής οικονομίας.

Το Eurogroup χαιρέτισε τη συμφωνία που υπήρξε με τις ελληνικές αρχές σε ένα σύνολο οικονομικών και δημοσιονομικών πολιτικών που απαιτούνται για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος.

Υιοθετούμε την άποψη της τρόικας ότι η αυστηρή εφαρμογή του προγράμματος θα συμβάλλει στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας, στη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ καλωσόρισε τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, για τις απαιτούμενες πολιτικές που πρέπει να υιοθετηθούν, επισημαίνοντας ότι η αναζωπύρωση των δημοσιονομικών και ευρύτερων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι αναγκαία».

Επίσης, ο κ. Γιούνκερ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση τόσο στην υλοποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων όσο και στην συναίνεση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα.

Πηγή:newscode.gr