ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο τραπέζι και η επαναγορά χρέους από την δευτερογενή αγορά

Στο τραπέζι και η επαναγορά χρέους από την δευτερογενή αγορά
Καθοριστικές αναμένεται να είναι οι επόμενες εβδομάδες για το σχέδιο της εθελοντικής συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών στο νέο πακέτο ενίσχυσης για την Ελλάδα...

Καθοριστικές αναμένεται να είναι οι επόμενες εβδομάδες για το σχέδιο της εθελοντικής συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών στο νέο πακέτο ενίσχυσης για την Ελλάδα. Χθες στο Eurogroup, εκτός από την απόφαση για αποδέσμευση της 5ης δόσης στην Ελλάδα, αναφέρθηκε και σε αυτό το ζήτημα , τονίζοντας στην ανακοίνωση του ότι οι ακριβείς παράμετροι, το εύρος της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα καθώς και η πρόσθετη χρηματοδότηση από δημόσιες πηγές θα καθοριστούν τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να διασφαλιστεί η υλοποίηση του αναγκαίου προγράμματος για την Ελλάδα.


Επίσης αναφορά έγινε και στην ανακοίνωση της Παρασκευής του Ινστιτούτου Διεθνούς Οικονομίας (IIF), το οποίο εκπροσωπεί πάνω από 400 τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες. Από την ανακοίνωση προκύπτει ότι παράλληλα με το γαλλογερμανικό σχέδιο που διαμορφώνεται για την εθελοντική μετακύλιση των ομολόγων που λήγουν ως το τέλος του 2014 ή ενδεχομένως του 2020, εξετάζεται και η ενδεχόμενη επαναγορά ομολόγων από την δευτερογενή αγορά.


Το σχετικό απόσπασμα της ανακοίνωσης του IIF, αναφέρει χαρακτηριστικά:


«Ενώ η Ελλάδα προχωρά με τις μεταρρυθμίσεις, είναι κρίσιμης σημασίας οι κυβερνήσεις να συνεχίσουν να παρέχουν ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες μέχρι τα οφέλη μιας σταθερής προόδου από το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων επιτρέψουν στις τράπεζες να ανακτήσουν πρόσβαση στις αγορές.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr