ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο μικροσκόπιο του ΟΓΑ μαϊμού-συνταξιούχοι από την Αλβανία

Στο μικροσκόπιο του ΟΓΑ μαϊμού-συνταξιούχοι από την Αλβανία
Περίπου 21.000 συνταξιούχοι, ομογενείς από την Αλβανία, μπαίνουν στο μικροσκόπιο του ΟΓΑ...

Περίπου 21.000 συνταξιούχοι, ομογενείς από την Αλβανία, μπαίνουν στο μικροσκόπιο του ΟΓΑ, μετά τη διαπίστωση ότι στο Μητρώο του οργανισμού περιλαμβάνονται άτομα, τα οποία δεν δικαιούνται σύνταξης.

Με αφορμή σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη, ο τελευταίος απέστειλε έγγραφο στη Βουλή στο οποίο αναφέρει ότι ο ΟΓΑ, μέσω ειδικού λογαριασμού συνταξιοδότησης ανασφάλιστων υπερηλίκων χορηγεί κάθε μήνα σύνταξη και υγειονομική περίθαλψη σε έλληνες υπηκόους και ομογενείς που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, εφόσον είναι οικονομικά αδύναμοι και δεν λαμβάνουν οι ίδιοι και οι σύζυγοί τους σύνταξη ή άλλο περιοδικό βοήθημα, μεγαλύτερο από τη σύνταξη που χορηγεί ο ΟΓΑ, δηλαδή 360 ευρώ μηνιαίως.

Ο κ. Κουτρουμάνης αναφέρει όμως «ότι το τελευταίο διάστημα έχει διαπιστωθεί ότι, στο Μητρώο Συνταξιούχων του ΟΓΑ και ειδικότερα στο Μητρώο Συνταξιούχων Ομογενών Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, περιλαμβάνονται και άτομα τα οποία δεν δικαιούνται σύνταξη».

Με αφορμή τον νέο τρόπο πληρωμής των συντάξεων και την ανάγκη επικαιροποίησης του Μητρώου Συνταξιούχων του ΟΓΑ, διενεργείται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, έλεγχος όλων των παροχών του Οργανισμού καθώς και απογραφή και έλεγχος όλων των συνταξιούχων του, συμπεριλαμβανομένων και των υπερηλίκων ομογενών από την Αλβανία, προκειμένου να ερευνηθεί αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις χορήγησής της.