ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φιλανδία: Ζητά εγγυήσεις για συμμετοχή στα πακέτα ενίσχυσης

Φιλανδία: Ζητά εγγυήσεις για συμμετοχή στα πακέτα ενίσχυσης
Ζήτημα εγγυήσεων για την συμμετοχή της χώρας της σε οποιοδήποτε πακέτο διάσωσης έθεσε η νέα υπουργός Οικονομικών της Φιλανδίας και εξέφρασε την επιθυμία οι...

Ζήτημα εγγυήσεων για την συμμετοχή της χώρας της σε οποιοδήποτε πακέτο διάσωσης έθεσε η νέα υπουργός Οικονομικών της Φιλανδίας και εξέφρασε την επιθυμία οι ιδιώτες επενδυτές να επωμιστούν το μεγαλύτερο βάρος.


«Θέλουμε να περιορίσουμε τις ευθύνες της Φινλανδίας. Η νέα κυβέρνηση εφαρμόζει μια σκληρότερη στάση, σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση, απέναντι στα πακέτα διάσωσης προς άλλες χώρες», τόνισε η Γιούτα Ουρπιλάινεν, σε συνέντευξή της στην κρατική τηλεόραση της Φινλανδίας.


Η ίδια διευκρίνισε πως οι εγγυήσεις αυτές θα μπορούσαν να είναι μετοχές σε εταιρία που διαχειρίζεται την κρατική περιουσία των χωρών που χρειάζονται την παροχή οικονομικής βοήθειας.


Η υπουργός πάντως παραδέχεται πως οι απόψεις της Φινλανδίας δεν έχουν γίνει ευρέως αποδεκτές από άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ.


Το φινλανδικό κοινοβούλιο, αντίθετα με αυτά άλλων χωρών της ευρωζώνης, διατηρεί το δικαίωμα να εγκρίνει τα κεφάλαια για τα πακέτα διάσωσης προς άλλες χώρες.
Η Ουρπιλάινεν διορίστηκε υπουργός Οικονομικών τον περασμένο μήνα, μετά την συμμετοχή του κόμματός της, των Σοσιαλδημοκρατών, στον κυβερνητικό συνασπισμό με επικεφαλής της Εθνική Συμμαχία.