ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαγκάρντ: Την Παρασκευή η απόφαση του ΔΝΤ για την 5η δόση

Λαγκάρντ: Την Παρασκευή η απόφαση του ΔΝΤ για την 5η δόση
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συνεδριάζει την Παρασκευή με αντικείμενο συζήτησης την έγκριση της πέμπτης δόσης για την Ελλάδα, δήλωσε...

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συνεδριάζει την Παρασκευή με αντικείμενο συζήτησης την έγκριση της πέμπτης δόσης για την Ελλάδα, δήλωσε την Τετάρτη η νέα επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

«Έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ για την Παρασκευή, στην οποία θα εξετάσουμε την τέταρτη αξιολόγηση και τελικά την καταβολή της πέμπτης δόσης», δήλωσε η πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας σε δημοσιογράφους.

Η Λαγκάρντ στην πρώτη της συνέντευξη ως επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του ΔΝΤ και ότι στόχος του ταμείου είναι να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας.

«Ελπίζω ότι τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, είτε βρίσκονται στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση, μπορούν να εμπνευστούν από τις θαρραλέες αποφάσεις που λήφθηκαν στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία» ανέφερε η Λαγκάρντ και πρόσθεσε πως «τα πολιτικά και προσωπικά συμφέροντα θα πρέπει να μείνουν στην άκρη».

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr