ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διεύρυνση με Τρισέ στη συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί

Διεύρυνση με Τρισέ στη συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί
Παρών κατά τη συνάντηση ανάμεσα στην καγκελάριο της Γερμανίας και του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί...

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ θα είναι παρών κατά τη συνάντηση της Τετάρτης ανάμεσα στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, που θα έχει ως θέμα συζήτησης την κρίση χρέους στην ευρωζώνη

Η διεύρυνση της συνάντησης έγινε γνωστή από διπλωματική πηγή η οποία, ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή τη μη προγραμματισμένη μετακίνηση του Τρισέ.

Βέβαια είνα ιγνωστό, ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ βρίσκεται στο επίκεντρο των διαφορών ανάμεσα στο Παρίσι και το Βερολίνο, σχετικά με τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση της κρίσης και ιδιαίτερα με την κατάρτιση ενός δεύτερου σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας.

Άλλος διπλωμάτης, τόνισε ότι οι διαβουλεύσεις αποσκοπούν στην εξεύρεση μιας μέσης οδού, η οποία θα επιτρέψει τόσο στο Βερολίνο όσο και στην ΕΚΤ να «σώσουν την υπόληψή τους».

Σημειώνεται, ότι οι συνομιλίες στο Βερολίνο, προηγούνται της κρίσιμης συνόδου του συνόλου των ηγετών των χωρών της ευρωζώνης, που θα γίνει την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Ο Τρισέ έφτασε στο Βερολίνο γύρω στις 23:00 ώρα Ελλάδος, ενώ οι Σαρκοζί και Μέρκελ ηδείπνησαν μαζί στη γερμανική πρωτεύουσα, στο πλαίσιο των συνομιλιών που έχουν με στόχο την εξεύρεση μιας κοινής θέσης για το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας.