ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα γυρίζει τώρα ο Βενιζέλος, βλέπει ύφεση και το 2012!

Τα γυρίζει τώρα ο Βενιζέλος, βλέπει ύφεση και το 2012!
Δήλωνε πεπεισμένος ότι η χώρα θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2012...

Έχει περάσει ένας μήνας και κάτι από την συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στο πρακτορείο Reuters. Σε εκείνη την συνέντευξη στις αρχές Ιουλίου ο «φρέσκος» τότε υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος δήλωνε πεπεισμένος ότι η χώρα θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2012, ενώ φέτος η ύφεση θα φθάσει στο 3,9% .

Την πρόβλεψη του για την ύφεση το 2011 ο Ευάγγελος Βενιζέλος την έχει πάρει ήδη πίσω καθώς δήλωσε στην συνέντευξη τύπου στις αρχές τις εβδομάδας ότι θα ξεπεράσει το 4,5% για το 2011, με τις εκτιμήσεις και τις διαρροές από το ΥΠΟΙΚ να κάνουν λόγο ακόμα και ύφεση στο 5,3%.

Σήμερα ο κ. Βενιζέλος ανατρέπει πάλι τις δικές του προβλέψεις αναφέροντας ότι η ανάπτυξη ίσως δεν θα έχει θετικό πρόσημο το 2012 αλλά θα υπάρξει σημαντική υποχώρηση της ύφεσης.

Αυτό που λέει ουσιαστικά ο κ. Βενιζέλος είναι ότι πάμε για ύφεση και το 2012, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις αναλυτών όπως αυτών της WSJ ότι και το 2012 θα είναι υφεσιακό . Μάλιστα οι ίδιοι έκαναν λόγο για ύφεση άνω του 2% το 2012.

Χθες επίσης ο κ. Βενιζέλος έσπευσε να διαψεύσει με ολόκληρη επιστολή ότι επίκειται αναδιαπραγμάτευση του Μεσοπρόθεσμου με την τρόικα καθώς η ύφεση οδηγεί το έλλειμμα εκτός στόχων.

Η διάψευση αυτή ήρθε αφού κοινοβουλευτικοί κύκλοι από το ΠΑΣΟΚ διέρρεαν ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο αναφέρθηκε ο κ. Βενιζέλος στο ΚΤΕ Οικονομικών την Τετάρτη.

Διαβάστε περισσότερα στο: newscode.gr