ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δικαστική λύση για το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη

Δικαστική λύση για το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη
«Κλειδώνει», όπως όλα δείχνουν, το μεγαλύτερο "deal" στην ιστορία της ελληνικής δικαιοσύνης, σχετικά με την υπόθεση «υπεξαίρεσης»...

«Κλειδώνει», όπως όλα δείχνουν, το μεγαλύτερο "deal" στην ιστορία της ελληνικής δικαιοσύνης, σχετικά με την υπόθεση «υπεξαίρεσης» 51 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton Bank.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κατατέθηκαν επισήμως οι εντολές πληρωμής και εξουσιοδότησης μεταφοράς των χρημάτων από λογαριασμούς τεσσάρων εταιρειών του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη σε λογαριασμούς της τράπεζας.

Τους λογαριασμούς υπέδειξε ο διευθύνων σύμβουλος της PROTON στους δικηγόρους του Λαυρεντιάδη, παρουσία του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, και των εισαγγελέων Γιάννη Δραγάτση και Σπύρου Μουζακίτη.

Τις 4 εταιρείες και τα ακριβή ποσά υπέδειξε εγγράφως η Τράπεζα. Το περιεχόμενο των εντολών παραδόθηκε γραμμένο από τη διευθύντρια της Νομικής Υπηρεσίας της Τράπεζας, παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου και του εκτελεστικού αντιπροέδρου Γιώργου Μυλωνά.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει το Δ.Σ. της Τράπεζας για να καταλήξει στο περιεχόμενο της δήλωσης ικανοποίησης για τα 51 εκατ. ευρώ.

Η δήλωση αυτή θα κατατεθεί στη συνέχεια στην Εισαγγελία προκειμένου με τη σειρά της να προχωρήσει στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης, στην άρση των δεσμευμένων λογαριασμών του επιχειρηματία και τέλος στην εξάλειψη του αξιοποίνου βάσει του αναθεωρημένου το 2010 άρθρου 384 του Ποινικού Κώδικα.

Σύμφωνα με αυτό: «Το αξιόποινο των κακουργημάτων των άρθρων 374 και 375 εξαλείφεται, αν ο υπαίτιος με δική του θέληση και πριν εξεταστεί με οποιονδήποτε τρόπο για την πράξη του από τις αρχές απέδωσε χωρίς παράνομη βλάβη κάποιου τρίτου το πράγμα ή ικανοποίησε εντελώς τον ζημιωμένο. Η μερική μόνο απόδοση ή ικανοποίηση εξαλείφει το αξιόποινο κατά το αντίστοιχο μόνο μέρος».

Πηγή: newscode.gr