ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παραιτήθηκε ο Βγενόπουλος από την προεδρία της Marfin Popular

Παραιτήθηκε ο Βγενόπουλος από την προεδρία της Marfin Popular

Αποχωρεί από την προεδρία και από το διοικητικό συμβούλιο της Marfin Popular ο κ. Α. Βγενόπουλος.

Ο κ. Βγενόπουλος, ανέφερε σε δήλωσή του, ότι η παραίτησή του γίνεται για λόγους αρχής, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα παραμείνει στο πλευρό της τράπεζας.

Ο κ. Βγενόπουλος σημείωσε ότι εδώ και δυόμισι χρόνια με μεγάλο προσωπικό κόστος και αντιπαραθέσεις, είχε αποφασιστεί διάλογος για τη στρατηγική της Κύπρου για το τραπεζικό σύστημα. Ο διάλογος, πρόσθεσε, δεν έγινε ποτέ για το θεσμικό πλαίσιο. «Με την απουσία μου», είπε με νόημα, «ίσως ο διάλογος να διευκολυνθεί».

Ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή προτεραιότητα πρέπει να είναι το συμφέρον της χώρας και μετά αυτό των μετόχων, προσθέτοντας ότι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, ο πρόεδρος της Marfin δεν πρέπει να είναι και μεγάλος μέτοχος.

Ο κ. Βγενόπουλος διορίστηκε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας στις 9 Φεβρουαρίου 2010, ενώ προηγουμένως είχε διατελέσει εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Ομίλου. Ήταν ο πρωτεργάτης της συγχώνευσης της Λαϊκής Τράπεζας, με τη Egnatia και τη Marfin Bank, που ενίσχυσε την παρουσία της τράπεζας στην Ελλάδα.

Νέος μη εκτελεστικός πρόεδρος διορίστηκε ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς, που είναι για χρόνια μέλος του ΔΣ της Τράπεζας και πρώην γενικός της διευθυντής.

Το ΔΣ εξέλεξε επίσης τον Peter Baltussen ως νέο με εκτελεστικό μέλος του ΔΣ, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Abdularazaq Al Jasssim.

Και οι δύο υπεδείχθησαν από το Dubai Group.