ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ανησυχία ενόψει Euro για τη βομβιστική επίθεση

Ουκρανία: Ανησυχία ενόψει Euro για τη βομβιστική επίθεση

Την άμεση διεξαγωγή έρευνας για τις βομβιστικές επιθέσεις στην Ουκρανία, διέταξε ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Τέσσερις βόμβες οι οποίες είχαν τοποθετηθεί σε κάδους απορριμμάτων σε διάφορα σημεία στο κέντρο της πόλης Ντνιπροπετρόφσκ εξερράγησαν με μικρή χρονική διαφορά στην πόλη αυτή του 1,3 εκατομμυρίου κατοίκων, το μεσημέρι της Παρασκευής σε μια επίθεση την οποία οι εισαγγελείς χαρακτήρισαν "τρομοκρατική ενέργεια".

«Αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να βρούμε τους εγκληματίες το συντομότερο δυνατό και ότι πρέπει να τιμωρηθούν», τόνισε ο πρόεδρος της χώρας, ενώ συμπλήρωσε: «Πρέπει να κατανοήσουμε τι κίνητρα και στόχους είχε αυτό το έγκλημα».

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να επικηρυχτούν οι βομβιστές, θα δοθεί το ποσό των 250.000 δολαρίων, σε όποιον δώσει πληροφορίες για την επίθεση.

Η επίθεση, σπάνιο συμβάν για τα δεδομένα αυτής της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας, έχει προκαλέσει ανησυχία στις αρχές που προετοιμάζονται για την διοργάνωση του Euro-2012.

Η συγκεκριμένη πόλη δεν θα φιλοξενήσει αγώνες. Απέχει 241 χιλιόμετρα από το Ντόνετσκ, το οποίο θα φιλοξενήσει πολλούς από τους αγώνες.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας σήμερα, 22 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται μετά την επίθεση, εκ των οποίων οι τρεις σε σοβαρή κατάσταση.