ΚΟΣΜΟΣ

Απόπειρα αυτοκτονίας για τον πρώην αρχηγό της σικελικής μαφίας

Απόπειρα αυτοκτονίας για τον πρώην αρχηγό της σικελικής μαφίας

Να δώσει τέλος στη ζωή του με μια πλαστική σακούλα επιχείρησε ο πρώην αρχηγός της σικελικής μαφίας Μπερνάρντο Προβεντσάνο σε φυλακή της Πάρμας.

Συγκεκριμένα, ο 79χρονος, ο οποίος είναι σοβαρά άρρωστος, ανακαλύφθηκε το βράδυ της Τετάρτης από ένα δεσμοφύλακα, ξαπλωμένος στο κρεβάτι του και με τη σακούλα περασμένη ήδη στο κεφάλι του.

Το γεγονός αποκαλύφθηκε μόνον 24 ώρες αργότερα, ωστόσο η ζωή του Προβεντσάνο δεν κινδυνεύει.

Αυτός ο "νονός" της μαφίας του Κορλεόνε, ο οποίος έχει καταδικαστεί επανειλημμένα σε ισόβια κάθειρξη, βρίσκεται υπό διαρκή επιτήρηση και η παρουσία μιας πλαστικής σακούλας στο κελί του, όπου απαγορεύεται να υπάρχει οποιοδήποτε επικίνδυνο αντικείμενο, προκάλεσε τις ερωτήσεις των δικηγόρων του.

Ο Προβεντσάνο ήθελε άραγε να αυτοκτονήσει, να τραβήξει την προσοχή στην κατάσταση της υγείας του, υποβλήθηκε σε επέμβαση για καρκίνο και πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον, ή να δώσει ένα κωδικοποιημένο σήμα, όπως συμβαίνει συχνά με τη μαφία;

Σήμερα είναι προγραμματισμένη μια ακροαματική συνεδρίαση του κακουργιοδικείου της Πάρμας στο πλαίσιο μιας δίκης του Προβεντσάνο για φόνο.