ΚΟΣΜΟΣ

Η γη συνεχίζει να τρέμει στην Ιταλία (φωτο-βίντεο)

Η γη συνεχίζει να τρέμει στην Ιταλία (φωτο-βίντεο)

Τα 17 έφτασαν τα θύματα του σεισμού, μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε την περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια, στη βόρεια Ιταλία, σήμερα το πρωί.

Τον ισχυρό σεισμό ακολούθησαν δύο μεγάλοι μετασεισμοί, στις 12.53 ο πρώτος μεγέθους 5,3 Ρίχτερ και λίγο αργότερα ο δεύτερος, ενώ μικρότερες δονήσεις συνεχίζουν να σείουν την ιταλική γη. Περισσότεροι από πέντε χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στην πληγείσα περιοχή.

ital-seis1
ital-seis2
ital-seis4

Τουλάχιστον δύο από τους νεκρούς είναι εργάτες, που καταπλακώθηκαν στα συντρίμμια εργοστασίων. Την ίδια ώρα, όλο και μεγαλύτερη διάσταση προσλαμβάνουν οι «πολεμικές» σχετικά με το αν οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις που επαναλειτούργησαν μετά την πρώτη, φονική δόνηση της 20ης Μαΐου, πληρούσαν όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων και συγγενών των θυμάτων που προβάλλονται από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης «οι δυο εργάτες δεν ήθελαν να επιστρέψουν στην δουλειά, διότι φοβούνταν νέους, ισχυρούς σεισμούς, αλλά πιέστηκαν από τον ιδιοκτήτη της βιομηχανίας».

ital-seis3
ital-seis8
ital-seis5
ital-seis6
ital-seis7

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Φονικός σεισμός στην Ιταλία

Ένας νεκρός από τον σεισμό στην Ιταλία- φόβοι για αύξηση των θυμάτων

Ισχυρός σεισμός στην Ιταλία