ΚΟΣΜΟΣ

Φόβοι για μιμητές του μακελάρη του Ντένβερ

Φόβοι για μιμητές του μακελάρη του Ντένβερ

Τουλάχιστον τρεις άνδρες έχουν συλληφθεί στις ΗΠΑ, οι οποίοι εκδήλωσαν βίαιη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια ή μετά από προβολές της νέας ταινίας του Μπάτμαν, προκαλώντας φαινόμενα μαζικής υστερίας στους γύρω τους.

Οι κινηματογραφόφιλοι στη Σιέρα Βίζα της Αριζόνα εγκατέλειψαν την κινηματογραφική αίθουσα σε κατάσταση πανικού, κατά την προβολή της ταινίας «The Dark Knight Rises», όταν ένας 27χρονος άρχισε ξαφνικά να φωνάζει και να εκτοξεύει απειλές για τη ζωή τους. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Σε μια άλλη περίπτωση, ένας άνδρας στο Μέιν συνελήφθη, την ώρα που βρισκόταν καθ' οδόν για να σκοτώσει τον πρώην εργοδότη του. Το προηγούμενο βράδυ είχε δει την επίμαχη ταινία. Ο άνδρας σταμάτησε σε έλεγχο της τροχαίας, επειδή είχε ξεπεράσει το όριο ταχύτητας. Μετά από έλεγχο στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν ένα καλάσνικοφ, τέσσερα πιστόλια και άλλα πυρομαχικά. Επίσης, ο άνδρας είχε κόψει δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με το μακελειό στο Ντένβερ. Ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς ότι σκόπευε να σκοτώσει το πρώην αφεντικό του.

Στην τρίτη περίπτωση ένας ακόμη άνδρας άρχισε να εκτοξεύει απειλές μέσα στην κινηματογραφική αίθουσα, με σαφείς υπαινιγμούς στις δολοφονίες του Τζέιμς Χολμς. Αφορμή ήταν η αναβολή της προβολής της ταινίας του «Σκοτεινού Ιππότη».

Στο Λος Άντζελες, οι θεατές ενός σινεμά κάλεσαν την αστυνομία, όταν ένας 52χρονος άρχισε να φωνάζει: «Θα τα κάνω Κολοράντο εδώ μέσα. Έχει κανείς όπλο;».

Η αστυνομία αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας σε χώρους μαζικής ψυχαγωγίας, ενώ παράλληλα ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Κρίστιαν Μπέιλ, επισκέφθηκε τους τραυματίες του μακελειού στο Κολοράντο, χωρίς φυσικά να φορά τη μάσκα του Μπάτμαν.

Δείτε το βίντεο: