ΚΟΣΜΟΣ

Υποβρύχιος πόλεμος για ΗΠΑ, Ρωσία – Επιστρατεύουν μέχρι και δελφίνια

Υποβρύχιος πόλεμος για ΗΠΑ, Ρωσία – Επιστρατεύουν μέχρι και δελφίνια

Οι αμερικανοί ήταν, και είναι και σήμερα, πρωτοπόροι. Οι σοβιετικοί τους ακολουθούσαν κατά πόδας την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Τώρα ένα από τα όπλα του πολέμου αυτού επανακτά νέα ζωή, καθώς στην Ουκρανία, που κληρονόμησε σχετική υποδομή από την τέως ΕΣΣΔ, αναβιώνει ο ''ανταγωνισμός'', ενώ αποκαλύπτεται και ένα νέο δυναμικό πρόγραμμα της ίδιας της Ρωσίας στην Αρκτική!

Όχι με όπλα υψηλής τεχνολογίας και τα ...συναφή , αλλά με ... δελφίνια- σαμποτέρ και φώκιες-κυνηγούς υποβρύχιων εισβολέων!

Πριν λίγους μήνες έγινε γνωστό ότι οι Ουκρανοί στρατιωτικοί προετοιμάζουν στο δελφινάριο της Σεβαστούπολης δελφίνια-στρατιώτες.

Συγκεκριμένα ότι 10 ρινοδέλφινα (Tursiops) εκπαιδεύονται για υποβρύχιες επιθέσεις σε πλοία και σαμποτέρ του εχθρού. Η αποστολή τους είναι λεπτή γι αυτό και η εξάρτυσή τους περιλαμβάνει και ...οπλισμό!. Στο κεφάλι των δελφινιών στερεώνουν όπλα ή μαχαίρια! ίσως και μίνι εκρηκτικά, παρόλο που δεν το λένε!

Εκτός από τη Σεβαστούπολη υπάρχει άλλο ένα Κέντρο προετοιμασίας δελφινιών - και θαλασσίων λεόντων - για στρατιωτικούς σκοπούς: Αυτό βρίσκεται στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ.