ΚΟΣΜΟΣ

Έσωσαν 13χρονο που ήθελε να αυτοκτονήσει την ημέρα των γενεθλίων του

Έσωσαν 13χρονο που ήθελε να αυτοκτονήσει την ημέρα των γενεθλίων του

Πρόκειται για μια συγκλονιστική είδηση

Ένα νεαρό αγόρι είχε ανεβάσει στο Instagram μία φωτογραφία με το χέρι του, το οποίο είχε κόψει σε πολλά σημεία, καθώς και μία προειδοποίηση στο προφίλ του, που έλεγε πως σκόπευε να αυτοκτονήσει ανήμερα των 13ων γενεθλίων του.

Το μήνυμά του αυτό παρακίνησε χιλιάδες ανθρώπους από όλον τον κόσμο να του στείλουν εμψυχωτικά μηνύματα, προκειμένου να τον αποθαρρύνουν από το να δώσει τέλος στη ζωή του.

Ο νεαρός Νόα Μπρόκλμπανκ, από την Κολούμπια των ΗΠΑ, επί σειρά ετών ήταν θύμα των νταήδων του σχολείου του, και δεχόταν λεκτική επίθεση σε σχεδόν καθημερινή βάση, δεχόμενος προσβολές όπως «χοντρός», «άσχημος», «ενοχλητικός» και «χαμένος» από τους συμμαθητές του. «Άρχισα να νιώθω πως τα πάντα είναι μάταια. Η ζωή μου ήταν απαίσια. Δεν είχα κανέναν στο πλευρό μου» είπε ο Νόα στον τηλεοπτικό σταθμό CBS.

Οι συνεχείς επιθέσεις που δεχόταν ο 13χρονος, μαζί με την κατάθλιψη που για πολλά χρόνια αντιμετώπιζε, οδήγησαν τον Νόα στο να ανεβάσει τη σοκαριστική αυτή φωτογραφία στο Instagram στις 26 Ιανουαρίου, μαζί με ένα μήνυμα που έγραφε: «Ημέρα προγραμματισμένης αυτοκτονίας: 8 Φεβρουαρίου 2013, τα γενέθλιά μου», αναφέρει το koolnews.

Η μητέρα του εντόπισε την ανάρτηση του γιου της και, τρομοκρατημένη, τον εισήγαγε σε νοσοκομείο για θεραπεία οκτώ ημερών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CBS. Η Κάρεν Μπρόκλμπανκ σκαρφίστηκε την ιδέα να μοιραστεί την ιστορία του γιου της στο διαδίκτυο, με την ελπίδα να βρει υποστηρικτές, που θα ενθάρρυναν τον Νόα να συνεχίσει να παλεύει στη ζωή του. «Το επικοινώνησα. Ήμουν απεγνωσμένη. Ήταν μία κραυγή επιβίωσης» δήλωσε η μητέρα του αγοριού.

Η Κάρεν ζήτησε από μερικούς φίλους της να ανεβάσουν την ιστορία του γιου της στο facebook, το μήνυμα ωστόσο πολύ γρήγορα έγινε δημοφιλές σε παγκόσμιο επίπεδο, με το νεαρό αγόρι να λαμβάνει μέσα σε μόλις μερικές εβδομάδες πάνω από 2.000 γράμματα (και πολλές χιλιάδες ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις), με τα οποία εντελώς άγνωστοι άνθρωποι τον προέτρεπαν να αναθεωρήσει την απόφασή του και να μην δώσει τέλος στη ζωή του.

Η μητέρα του αγοριού δήλωσε περιχαρής: «Αποκαταστάθηκε η πίστη μου στην ανθρωπότητα. Ποτέ δεν περίμενα πως θα υπήρχαν τόσοι πολλοί πρόθυμοι άγνωστοι που θα προθυμοποιούνταν, μόνο και μόνο από ενδιαφέρον, να βοηθήσουν τον Νόα. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου».