ΚΟΣΜΟΣ

Πώς εκτελέστηκε ο άτυχος Έλληνας στη Νιγηρία

Πώς εκτελέστηκε ο άτυχος Έλληνας στη Νιγηρία

Σκιαγραφούμε το χρονικό των αγωνιωδών προσπαθειών για την απελευθέρωση των ομήρων, το διπλωματικό θρίλερ και τους αστάθμητους παράγοντες

Οι αγωνιώδεις προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων «έπεσαν» στο κενό.

Ο Κωνσταντίνος Καρράς και οι έξι εργαζόμενοι στη λιβανέζικη setraco απήχθησαν έπειτα από επίθεση ενόπλων στο συγκρότημα όπου διέμενε το προσωπικό της εταιρίας, στο Μπάουτσι της Βόρειας Νιγηρίας.

Επί 23 ημέρες κανείς δεν γνώριζε ποιος τους είχε απαγάγει, όπως αναφέρει δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας.

Η πρώτη ανησυχία ήταν οι τρομοκράτες να ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση «Μπόκο Χάραμ». Η δεύτερη μεγαλύτερη ανησυχία, που δυστυχώς και επιβεβαιώθηκε, ήταν πίσω από την απαγωγή να κρύβεται η οργάνωση «Ανσαρού», η οποία έλαβε σάρκα και οστά τον Ιανουάριο του 2012. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο οργανώσεις έγκειται στο γεγονός πως η «Μπόκο Χάραμ» επιλέγει ως στόχους Νιγηριανούς, ενώ η «Ανσαρού» έχει βάλει στο στόχαστρό της πολίτες ξένων χωρών.

Στις 17 Φεβρουαρίου έρχεται στο φως η είδηση της απαγωγής ενός Έλληνα που εργαζόταν στο εργοστάσιο της εταιρίας Setraco στη Νιγηρία.

Οι ημέρες περνούν και όλα δείχνουν ότι η ομηρία θα έχει άσχημο τέλος. Ύστερα από 23 ημέρες ομηρίας, το Σάββατο 9 Μαρτίου μέλη της οργάνωση «Ανσαρού» ανεβάζουν στο διαδίκτυο το βίντεο της εκτέλεσης των 7 ομήρων.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα η οικογένεια του Κωνσταντίνου Καρρά επέλεξε τον δρόμο της σιωπής. Οι συγγενείς του πτυχιούχου Γεωλογίας είχαν ζητήσει από το υπουργείο Εξωτερικών να μην κοινοποιηθούν τα στοιχεία του ανθρώπου τους.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως ακόμα και σήμερα οι Νιγηριανοί δεν έχουν επιβεβαιώσει τη δολοφονία των 7 ομήρων...

Ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Καρράς

Ένας δυναμικός άνθρωπος, με καταγωγή από την Πάτρα, ήταν ο Κωνσταντίνος Καρράς που δολοφονήθηκε από ισλαμιστές αντάρτες στη Νιγηρία. Ο 34χρονος άνδρας διέμενε για δύο περίπου χρόνια στην γιαγιά του, στη συνοικία Αγίου Διονυσίου, όταν εργαζόταν για την Ολυμπία Οδό.

Ο Κωνσταντίνος ερχόταν κάθε καλοκαίρι στην Πάτρα (ήταν ο πιο συχνός επισκέπτης στους συγγενείς του) ενώ είχε αναπτύξει φιλίες και με αρκετούς Πατρινούς στη γειτονιά του.

Ο Κωνσταντίνος Καρράς μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών είχε εργαστεί επί πέντε χρόνια για την κατασκευή της Εγνατίας Οδού, απασχολήθηκε σε εταιρείες που εξειδικεύονται στην παροχή εργαστηριακών υπηρεσιών και ποιοτικού ελέγχου.

Από το 2011 συνέχισε να εργάζεται μετακινούμενος στη Λιβύη, όπου συμμετείχε σε ένα κατασκευαστικό έργο στην Αζιζίγια. Μετά τη Λιβύη, ο Κωνσταντίνος Καρράς μετακινήθηκε στην Κύπρο όπου εργάστηκε στην εταιρεία «Μιλτιάδης Νεοφύτου» ως σύμβουλος ποιότητας σε ένα project που αφορούσε την κατασκευή ενός δρόμου. Αυτό μέχρι τον Απρίλιο του 2011.

Λίγους μήνες μετά, ο γεωλόγος - μηχανικός έφυγε για τη Νιγηρία προκειμένου να εργαστεί στην λιβανέζικη εταιρεία Setraco ως προϊστάμενος σε διάφορα έργα κατασκευής δρόμων.

Δυστυχώς δεν γνώριζε τι του επιφύλασσε η μοίρα...

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η οργάνωση πίσω από τη δολοφονία του Έλληνα στη Νιγηρία

Βίντεο με την εκτέλεση του Έλληνα και των άλλων ομήρων στη Νιγηρία

Θρίλερ με την εκτέλεση Έλληνα ομήρου στη Νιγηρία

Τώρα: Έλληνας στα χέρια ένοπλων απαγωγέων

Δεν επιβεβαιώνουν την εκτέλεση των ομήρων