ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ με την εκτέλεση Έλληνα ομήρου στη Νιγηρία

Θρίλερ με την εκτέλεση Έλληνα ομήρου στη Νιγηρία

Αγωνία επικρατεί για την τύχη του Έλληνα ομήρου ο οποίος είχε απαχθεί μαζί με άλλους έξι χριστιανούς, από ισλαμιστές αντάρτες, τον Φεβρουάριο στη Νιγηρία.

Η ισλαμιστική εξτρεμιστική οργάνωση Ανσάρου (Ανσαρ αλ Μουσλίμεν), ανακοίνωσε στο Διαδίκτυο ότι εκτέλεσε τους επτά ομήρους παρ΄όλα αυτά πληροφορία αυτή δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι επτά Χριστιανοί αιχμάλωτοι εκτελέστηκαν ως αντίποινα για μία επιχείρηση απελευθέρωσής τους από νιγηριανές και βρετανικές δυνάμεις. Στο Διαδίκτυο έχει αναρτηθεί και βίντεο της οργάνωσης των ισλαμιστών ανταρτών.

Η αστυνομία της Νιγηρίας διαψεύδει την εκτέλεση

Πάντως η αστυνομία της Νιγηρίας διαψεύδει την εκτέλεση των απαχθέντων. Από την πλευρά του ο αστυνομικός επιθεωρητής Μοχάμεντ Λάνταν, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην “απόμακρη” πόλη Τζαμάρε, στο κρατίδιο Μπάουτσι, όπου έγινε η απαγωγή τόνισε, μιλώντας στο Reuters, ότι «στη βάση όλων των στοιχείων που διαθέτω, δεν έγινε η εκτέλεσή τους».

Αλλά και ο εκπρόσωπος της νιγηριανής αντικατασκοπείας για τον βόρειο τομέα της χώρας, εξέφρασε σήμερα «αμφιβολίες» για την πληροφορία περί εκτέλεσης των ομήρων και επιπλέον έδωσε την πληροφορία ότι «έχουν γίνει συλλήψεις, την προηγούμενη βδομάδα, ατόμων ενεχόμενων στην απαγωγή».

Η λιβανέζικη κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι «ερευνά» το θέμα με τους ομήρους.

Ποια η θέση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών

Την ίδια ώρα, πηγές του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν πως η πληροφορία διερευνάται. Προς το παρόν, δεν υπάρχει κανένα σχόλιο.

Σε κάθε περίπτωση, ως προς το χειρισμό της υπόθεσης, οι ίδιες πηγές σημείωναν, ότι για την ελληνική πλευρά από την πρώτη στιγμή προείχε και προέχει η ασφάλεια των ομήρων. Οι ίδιες πηγές δεν επιβεβαίωναν καν ότι έγινε επιχείρηση για την απελευθέρωση των επτά ομήρων από Νιγηριανούς και Βρετανούς κομάντος.

Να υπενθυμιστεί πως οι επτά όμηροι απήχθησαν στις 17 Φεβρουαρίου από ενόπλους που επιτέθηκαν σε εργοτάξιο της κατασκευαστικής εταιρίας Setraco Nigeria στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας. Εκτός από τον Έλληνα όμηρο στα χέρια των ισλαμιστών βρίσκονταν πολίτες του Λιβάνου, της Βρετανίας, της Ιταλίας και των Φιλιππίνων