ΚΟΣΜΟΣ

Ο Σόιμπλε έχει...ξεφύγει

Ο Σόιμπλε έχει...ξεφύγει

Τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται η Γερμανία την παρουσία και το ρόλο της στο διεθνές πολιτικό και οικονομικό σύστημα, κατέδειξε τις τελευταίες 48 ώρες ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ. Β.Σόιμπλε

Δεν δίστασε να επιτιμήσει δημόσια τον Αμερικανό Υπουργό Οικονομικών κ.Τζακ Λιού που ζήτησε αλλαγή της πολιτικής λιτότητας που ακολουθείται στην Ευρώπη επισημαίνοντας ότι «η ατμομηχανή της οικονομικής ανάπτυξης είναι η αύξηση της καταναλωτικής ζήτησης».

Είναι φανερό ότι η Γερμανία αισθάνεται πολύ ισχυρή ώστε να τα βάζει με την υπερδύναμη και μάλιστα να της «κουνάει και το δάχτυλο» όπως έκανε ο κ.Σόιμπλε.

Οι Γερμανοί είναι αποφασισμένοι να περιχαρακώσουν την Ευρώπη, να απομονώσουν την Μεγάλη Βρετανία και να μην επιτρέψουν αμερικανική ανάμειξη στην οικονομική ζωή της Ηπείρου αλλά και στην ακολουθούμενη πολιτική.

Αν συναντήσουν εμπόδια από τις χώρες του Νότου στην προσπάθειά τους για μία Γερμανική Ευρώπη είναι έτοιμοι ακόμα και να διαλύσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση έτσι όπως τη γνωρίζαμε και να συστήσουν ένα νέο μόρφωμα με τις χώρες-δορυφόρους τους.

Για να εντείνουν την πίεση, διαλύουν συνειδητά τις οικονομίες και το τραπεζικό σύστημα των χωρών του Νότου, στέλνουν παντού το μήνυμα ότι σε αυτή την Ευρώπη κυρίαρχη δύναμη είναι η Γερμανία.

Ενδεικτικό της αλαζονείας και της αμετροέπειας του κ.Σόιμπλε είναι ο τρόπος με τον οποίο επιχείρησε να κλείσει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών θεωρεί ανύπαρκτο το ζήτημα και προεξοφλεί ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία ελπίδα να διεκδικήσει πολεμικές αποζημιώσεις.

Μάλιστα στέλνει και μήνυμα προς την Ελληνική κυβέρνηση και τους Έλληνες πολίτες που συνοψίζεται στο «αφήστε τη διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων και κάντε ...μεταρρυθμίσεις».

Ο κ.Σόιμπλε προέρχεται από μία χώρα που αιματοκύλισε δύο φορές την Ευρώπη...ουδόλως όμως τον απασχολεί, το έχει διαγράψει από την ιστορική του μνήμη.

Έχουμε μπει σε επικίνδυνες ατραπούς, με την Ευρώπη να οδηγείται σε ένα μεγάλο διχασμό που κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει..

Διαβάστε επίσης:

Σόιμπλε: Καμιά ελπίδα για αποζημιώσεις στην Ελλάδα

Βίντεο: Ο εκνευρισμός του Σόιμπλε με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ