ΚΟΣΜΟΣ

Ανακρίνονται τα τρία αδέλφια για την απαγωγή των γυναικών

Ανακρίνονται τα τρία αδέλφια για την απαγωγή των γυναικών

Εξονυχιστική έρευνα στο σπίτι όπου κρατούνταν επί δέκα χρόνια αιχμάλωτες οι τρεις γυναίκες πραγματοποιούν το FBI και η αστυνομία του Κλίβελαντ, καθώς η ανάκριση των τριών υπόπτων συνεχίζεται.


Η Αμάντα Μπέρι ήταν αυτή που κατάφερε, με τη βοήθεια του γείτονα Τσαρλς Ράμσεϊ, να βγει από το σπίτι και να ειδοποιήσει την αστυνομία, με το τηλεφώνημα που συγκλόνισε: «Βοηθήστε με! Είμαι η Αμάντα Μπέρι. Με απήγαγαν πριν από 10 χρόνια και τώρα είμαι ελεύθερη».

Τόσο η ίδια όσο και η Τζίνα Ντεχεσούς και η Μισέλ Νάιτ είναι καλά στην υγεία τους και έφυγαν από το νοσοκομείο, όπου είχαν μεταφερθεί αμέσως μετά την απελευθέρωσή τους. Στο σπίτι βρέθηκε και ένα εξάχρονο κοριτσάκι, για το οποίο επιβεβαιώθηκε ότι είναι κόρη της Αμάντα Μπέρι. Ωστόσο, η αστυνομία δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής ποιος είναι ο πατέρας.

Ως ύποπτοι έχουν συλληφθεί ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, Άριελ Κάστρο, 52 ετών, και τα δύο αδέλφια του, ο 54χρονος Πέδρο και ο 50χρονος Όνιλ. Ο Άριελ Κάστρο εργαζόταν ως οδηγός σχολικού λεωφορείου και ερευνάται αν είχε μεταφέρει ποτέ με το σχολικό κάποιο από τα θύματα ως μαθήτρια.

Η ανάκριση και κράτηση των τριών αδελφών διήρκεσε επιπλέον 12 ώρες, πέρα από την κανονική διάρκεια, ώστε να στοιχειοθετήσει κατηγορίες ο εισαγγελέας.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες στο σπίτι, όπου κρατούνταν φυλακισμένες οι τρεις γυναίκες. Πολλοί αστυνομικοί, με ένα σκύλο ανίχνευσης πτωμάτων, έκαναν την εμφάνισή τους στο σημείο, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό για ποιο λόγο. Πάντως, ερευνούνται και άλλα σπίτια που ανήκουν στον Άριελ Κάστρο. Οι δύο αδελφοί του διέμεναν αλλού.

Οι γείτονες ισχυρίζονται ότι είχαν ειδοποιήσει επανειλημμένα την αστυνομία, λόγω «περίεργης» δραστηριότητας στο σπίτι. Κάποιοι λένε ότι είχαν δει γυναίκες να κλαίνε και να ζητάνε βοήθεια, άλλοι ότι ο Άριελ Κάστρο έβγαζε τα ξημερώματα ένα μικρό κορίτσι για βόλτα. Η αστυνομία του Κλίβελαντ απορρίπτει αυτούς τους ισχυρισμούς, ειδικά τους πιο ακραίους, περί γυμνών γυναικών ή γυναικών που φαίνονταν δεμένες σε αλυσίδες.

Η Αμάντα Μπέρι εξαφανίστηκε το 2003, σε ηλικία 16 ετών. Η Τζίνα Ντεχεσούς απήχθη ένα χρόνο αργότερα, σε ηλικία 14 ετών. Η Μισέλ Νάιτ ήταν το πρώτο θύμα των τριών αδελφών, καθώς απήχθη το 2002, σε ηλικία 19 ετών.

Διαβάστε επίσης:

Ψυχολογική υποστήριξη θα χρειαστούν οι γυναίκες που είχαν απαχθεί

Βίντεο-ντοκουμέντο: «Βοηθήστε με, με απήγαγαν πριν 10 χρόνια»

Ελεύθερες τρεις γυναίκες που είχαν απαχθεί πριν από 10 χρόνια