ΚΟΣΜΟΣ

Έμειναν άφωνοι όταν άνοιξαν την παιδική βαλίτσα και βρήκαν μέσα...

Έμειναν άφωνοι όταν άνοιξαν την παιδική βαλίτσα και βρήκαν μέσα...

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης μία μητέρα, η οποία προερχόταν από τη Δομινικανή Δημοκρατία και μετέφερε...

12 κιλά κοκαΐνη μέσα στην χειραποσκευή ενός από τα παιδιά της, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Η 35χρονη γυναίκα ταξίδευε συνοδευόμενη από τα τρία παιδιά της «προκειμένου να μην κινήσει υποψίες», σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή.

Στη μικρή ροζ βαλιτσούλα, που κρατούσε στο χέρι της η γυναίκα κατά την αποβίβασή της από το αεροσκάφος, η αστυνομία ανακάλυψε ένδεκα πακέτα με κοκαΐνη, συνολικού βάρος 12,15 κιλών.

Η γυναίκα που ζούσε στην πόλη Ουέσκα, στα βόρεια της Ισπανίας, είχε τεθεί στις αρχές του έτους υπό παρακολούθηση από την αστυνομία, η οποία την υποπτευόταν ότι ενεχόταν σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Καθώς οι αρχές είχαν ανακαλύψει πως επρόκειτο να μεταβεί στον Άγιο Δομίνικο με τα τρία παιδιά της, την περίμεναν στο αεροδρόμιο κατά την επάνοδό της.

Η Ισπανία αποτελεί τον κύριο δίαυλο για τη διακίνηση στην Ευρώπη κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική και χασίς από την Αφρική. Οι αρχές στη μάχη τους κατά των ναρκωτικών συχνά έχουν να αντιμετωπίσουν και την εφευρετικότητα των λαθρεμπόρων: τα φορτία με μπανάνες εξακολουθούν να είναι πάντοτε η αγαπημένη κρυψώνα για τους διακινητές κοκαΐνης, αλλά παράλληλα ναρκωτικά έχουν ανακαλυφθεί και σε φορτία με τριαντάφυλλα, μέσα σε λατινοαμερικάνικα παραδοσιακά γλυκά, ακόμη και στην κοιλιά ενός ζωντανού σκύλου, ενός Λαμπραντόρ.