ΚΟΣΜΟΣ

Ραντάρ εντόπισαν βαλλιστικούς πυραύλους στη Μεσόγειο

Ραντάρ εντόπισαν βαλλιστικούς πυραύλους στη Μεσόγειο

Δύο βαλλιστικά «αντικείμενα» εκτοξεύθηκαν σήμερα από την κεντρική Μεσόγειο με κατεύθυνση το ανατολικό τμήμα της θάλασσας, τα οποία εντοπίστηκαν από ρωσικά ραντάρ, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.


Σύμφωνα με τη Μόσχα, η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στις 10:16 (ώρα Μόσχας, 09:16 ώρα Ελλάδας) και εντοπίσθηκε από τους σταθμούς ραντάρ στο Αρμαβίρ (νότια Ρωσία). Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Νωρίτερα σήμερα η Ρωσία είχε επικρίνει τις ΗΠΑ επειδή έστειλαν πολεμικά κοντά στη Συρία λέγοντας πως η ανάπτυξη πλοίων θα αυξήσει την ένταση καθώς η Ουάσινγκτον προετοιμάζεται για ενδεχόμενα στρατιωτικά πλήγματα.

«Η πίεση που ασκείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία», δήλωσε ο αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Όλεγκ Ντογκάγιεφ σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS.

Ο ίδιος δήλωσε πως «η αποστολή πλοίων εξοπλισμένων με πυραύλους κρουζ προς τις ακτές τις Συρίας έχει αρνητικό αποτέλεσμα στην κατάσταση στην περιοχή».

Πέντε αμερικανικά καταδρομικά και ένα αμφίβιο πλοίο βρίσκονται στη Μεσόγειο, έτοιμα για ενδεχόμενα πλήγματα με πυραύλους κρουζ εναντίον της Συρίας, ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως το αεροπλανοφόρο Νίμιτς και τέσσερα άλλα πλοία της ομάδας κρούσης του κατέπλευσαν χθες Δευτέρα στην Ερυθρά Θάλασσα.

Διαβάστε επίσης:

Άσαντ: Δείξτε τις αποδείξεις για τη χημική επίθεση