ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας: Υπάρχει υποψία ότι οι πόλεμοι χρησιμεύουν για να πωλούνται όπλα

Πάπας: Υπάρχει υποψία ότι οι πόλεμοι χρησιμεύουν για να πωλούνται όπλα

Μία ημέρα μετά το Σάββατο, το οποίο είχε οριστεί ως ημέρα προσευχής και νηστείας, υπέρ της ειρήνης στην Συρία, στην Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο, ο πάπας Φραγκίσκος θέλησε να επανέλθει την Κυριακή στον κίνδυνο επικείμενων πολεμικών επιχειρήσεων στην Μεσόγειο.


«Υπάρχει η υποψία ότι οι πόλεμοι χρησιμεύουν για να πωλούνται όπλα», τόνισε ο Ποντίφικας, κατά την ομιλία του στο συγκεντρωμένο πλήθος, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Πιο αναλυτικά, ο πάπας Φραγκίσκος, αναφερόμενος στο ίδιο πάντα θέμα, υπογράμμισε : «σε τι χρησιμεύει να κάνεις πόλεμο αν δεν είσαι ικανός να ξεκινήσεις ένα βαθύ πόλεμο εναντίον του κακού; Ο βαθύς αυτός πόλεμος συνεπάγεται την απόρριψη του αδελφοκτόνου μίσους και των αναληθών μέσων που χρησιμοποιεί, την απόρριψη της βίας σε κάθε της μορφή, της διάδοσης των όπλων και του παράνομου εμπορίου τους. Υπάρχει, όμως, μια υποψία: ο πόλεμος αυτός συνδέεται πράγματι με προβλήματα ή πρόκειται για εμπορικό πόλεμο, ώστε να πωληθούν όπλα στο παράνομο εμπόριο;».

Ο Προκαθήμενος των Ρωμαιοκαθολικών ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν ή στήριξαν την προσευχή και νηστεία του Σαββάτου, υπέρ της ειρήνης, και πρόσθεσε, τέλος, ότι «η ολονυκτία προσευχής μπορεί να τελείωσε, αλλά η όλη προσπάθεια συνεχίζεται».

Διαβάστε επίσης:

Συρία: Χωρίς έγκριση Άσαντ η χρήση χημικών;

Χέιγκ: Η αδράνεια έχει μεγαλύτερους κινδύνους από τη δράση

Η γνώμη σου μετράει: Για ποιο λόγο η Δύση θέλει να επιτεθεί στη Συρία;

Συρία: Νέα σοκαριστικά βίντεο με τα θύματα των χημικών