ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπαράκ Ομπάμα συναντά τη Μαλάλα Γιουσαφσάι

Ο Μπαράκ Ομπάμα συναντά τη Μαλάλα Γιουσαφσάι

Η Μαλάλα Γιουσαφσάι δεν ήταν τελικά η νικήτρια του Νομπέλ Ειρήνης. Αντ' αυτού όμως, δέχτηκε πρόσκληση από την οικογένεια Ομπάμα.


Ο Αμερικανός Πρόεδρος και η σύζυγός του Μισέλ προσκάλεσαν τη νεαρή Πακιστανή στο Λευκό Οίκο. Παρούσα ήταν και η μεγαλύτερη κόρη του Μπαράκ Ομπάμα, Μαλία.
Ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα ευχαρίστησαν τη Μαλάλα για τον αγώνα που κάνει υπέρ του δικαιώματος στην εκπαίδευση των Πακιστανών γυναικών.
Ειδικότερα, «Οι Ηνωμένες Πολιτείες συμπαρίστανται στο λαό του Πακιστάν μαζί με όλον τον κόσμο και τιμούν το θάρρος και την αποφασιστικότητά της Μαλάλα να προωθήσει το δικαίωμα όλων των νεαρών κοριτσιών να πηγαίνουν στο σχολείο και να επιτύχουν τα όνειρά τους » ανέφερε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου .
Με τη σειρά της η 16χρονη, ευχαρίστησε τον Αμερικανό Πρόεδρο για την προσπάθεια των ΗΠΑ να προωθήσουν την εκπαίδευση στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν, αλλά και τη βοήθεια προς τους Σύρους πρόσφυγες. Δεν παρέλειψε όμως να εκφράσει την ανησυχία της για τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Από το Λευκό Οίκο, η Μαλάλα Γιουσαφσάι κάλεσε ΗΠΑ και Πακιστάν να συνεργαστούν στενότερα.