ΚΟΣΜΟΣ

Στην Κύπρο η έρευνα της Ιντερπόλ για τον Μπεν

Στην Κύπρο η έρευνα της Ιντερπόλ για τον Μπεν

Μήνυμα από την Ιντερπόλ έλαβε η κυπριακή αστυνομία με το οποίο ζητείται να εξεταστούν οι πληροφορίες ότι ο Μπεν Νίνταμ, που εξαφανίστηκε πριν από 22 χρόνια στην Κω, όταν ήταν ενάμιση έτους, είναι πιθανό να βρίσκεται στην Κύπρο.

Οι πληροφορίες στηρίζονται σε βίντεο που τράβηξε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Κω, το περασμένο Πάσχα, σε εκκλησία στη Λεμεσό, στο οποίο εμφανίζεται ένας νεαρός που μοιάζει εκπληκτικά με το σκίτσο που έχει φτιάξει η Σκότλαντ Γιάρντ, για τον εικοσιτετράχρονο σήμερα Μπεν.

Ο νεαρός εμφανίζεται στο βίντεο με τους γονείς του, οι οποίοι πιστεύεται ότι είναι Ρομά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης είπε ότι η υπόθεση βρίσκεται στα πολύ αρχικά στάδια διερεύνησης και ότι έχουν ήδη κινητοποιηθεί όλα τα εμπλεκόμενα τμήματα. Πρόσθεσε ότι οι έρευνες θα αρχίσουν από τη Λεμεσό και ίσως να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές και ότι αν χρειαστεί θα ζητηθούν επιπρόσθετες διευκρινίσεις από την Ιντερπόλ.

"Το σημαντικό", είπε ο κ. Αγγελίδης," είναι οι όποιες πληροφορίες να εξεταστούν το συντομότερο δυνατό, ώστε να υπάρξουν αποτελέσματα".

Το χρονικό της εξαφάνισης

Το θρίλερ του μικρού Άγγλου που χάθηκε στην Ελλάδα, απασχόλησε έντονα τα μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο.

Ο Μπεν Νίνταμ ήταν 1,5 χρόνων, όταν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στο νησί της Κω, στις 24 Ιουλίου 1991. Η οικογένειά του βρισκόταν στο νησί, συνδυάζοντας εργασία και διακοπές και διέμενε σε τροχόσπιτο, στην αγροτική περιοχή «Ηρακλής».

Ο παππούς και η γιαγιά του σκέφτονταν, μάλιστα, να μείνουν μόνιμα στο νησί. Κάποια στιγμή, ο θείος του απομακρύνθηκε και το παιδάκι τον ακολούθησε. Όλοι πίστεψαν ότι τον πήρε ο θείος του και δεν τον αναζήτησαν, με αποτέλεσμα η εξαφάνισή του να γίνει αντιληπτή αρκετές ώρες αργότερα.

Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη, αλλά το παιδί δεν βρέθηκε. Η μητέρα, η γιαγιά και ο παππούς του, δεν έπαψαν να αναζητούν το άτυχο αγοράκι και ευαισθητοποίησαν την κοινή γνώμη. Ξένοι επιχειρηματίες προσφέρουν το ποσό των 640.000 ευρώ σαν αμοιβή σε όποιον αποκαλύψει την αλήθεια για το μικρό Μπεν.

Η Σκότλαντ Γιάρντ, μετά από επεξεργασία φωτογραφικού υλικού της οικογένειας, παρέδωσε και νέα εικόνα του Μπεν στην ηλικία των 21 χρόνων.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η 41χρονη μητέρα του Μπεν Νίνταμ, αναφερόμενη στην υπόθεση της μικρής Μαρίας, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα «Sunday Mirror» ότι οι ελληνικές αρχές πάντα υποστήριζαν ότι «οι τσιγγάνοι δεν κλέβουν παιδιά» και τονίζει ότι «τώρα, ξέρουμε ότι το κάνουν. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι πως αυτές οι νέες πληροφορίες θα μας βοηθήσουν να βρούμε τον Μπεν».

Στη συνέντευξή της, επεσήμανε ότι «πάντα πιστεύαμε ότι η απαγωγή του Μπεν είχε γίνει από τσιγγάνους και οι έρευνές μας κατέληγαν πάντα στη Λάρισα. Πιστεύουμε ότι η έρευνα για την εξαφάνιση του Μπεν θα πρέπει να αρχίσει και πάλι στη Λάρισα, σε συνεργασία της βρετανικής και της ελληνικής αστυνομίας».

Διαβάστε επίσης:

Bρετανικό κλιμάκιο στην Κω για τον εντοπισμό του μικρού Μπεν