ΚΟΣΜΟΣ

Οι "φλόγες" της εξέγερσης σε Συρία-Ιορδανία

Οι "φλόγες" της εξέγερσης σε Συρία-Ιορδανία
Μακελειό στη Συρία- Ένας νεκρός και 130 τραυματίες στην Ιορδανία...

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Συρία, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών στην πόλη Σαναμέιν, σύμφωνα με το δίκτυο Αλ Τζαζίρα.
«Υπάρχουν περισσότεροι από 20 μάρτυρες (...) οι δυνάμεις ασφαλείας άρχισαν να πυροβολούν στην τύχη», δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Νωρίτερα, ένας Σύρος ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχε δηλώσει ότι πολλοί διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμούς που δέχθηκαν στη Σαναμέιν, καθώς πραγματοποιούσαν πορεία προς την πόλη Ντεράα, νότια της Δαμασκού.

Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο, δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην πόλη Σαναμείν, στη νότια Συρία, στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η Ουάσιγκτον κάλεσε την κυβέρνηση της Δαμασκού να σταματήσει τη βία κατά των διαδηλωτών και τις συλλήψεις ακτιβιστών

Βίαιες συγκρούσεις στην Ιορδανία

Την ίδια στιγμή βίαια επεισόδια με νεκρό εξελίσσονται πλέον και στην Ιορδανία.

Ένας διαδηλωτής έχασε σήμερα τη ζωή του στην πρωτεύουσα Αμάν, ο πρώτος θάνατος από το ξέσπασμα του κινήματος διαμαρτυρίας στην Ιορδανία, πριν από τρεις μήνες.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές οι τραυματίες ανέρχονται σε 130, τρεις εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως ανέφεραν μάρτυρες, "ορισμένοι διαδηλωτές με ελαφρά τραύματα, συνελήφθησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας" που είχαν αναπτυχθεί γύρω από τα νοσοκομεία, όπου οι τραυματίες γίνονταν δεκτοί.

Διαβάστε επίσης: Δυναμικές διαδηλώσεις στην Ιορδανία