ΚΟΣΜΟΣ

Σκάνδαλο στη Τουρκία: Πληροφορίες για σύλληψη του γιου του Ερντογάν!

Σκάνδαλο στη Τουρκία: Πληροφορίες για σύλληψη του γιου του Ερντογάν!

Καταιγιστικές είναι οι πληροφορίες που μεταδίδονται από την Τουρκία, μετά τη σύλληψη δεκάδων ατόμων, περιλαμβανομένων πολύ γνωστών επιχειρηματιών, γιών υπουργών και συμβούλων της κυβέρνησης Ερντογάν, για υπόθεση διαφθοράς και χρηματισμού για προσφορές σε δημόσια έργα.

Από την Κωνσταντινούπολη, διαρρέουν εξάλλου πληροφορίες για επικείμενη σύλληψη ακόμα και του γιου του ίδιου του Τούρκου Πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, η έρευνα αναμένεται να στραφεί εναντίον τεσσάρων Υπουργών, μεταξύ των οποίων και ο αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Εγκεμέν Μπαγίς, για τον οποίο, φαίνεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να υπάρχει οπτικό υλικό, την στιγμή που λαμβάνει από επιχειρηματία το ποσό του ενάμιση εκατομμυρίου δολαρίων.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θεωρεί τη δικαστική έρευνα μέρος της "βρώμικης" επιχείρησης εναντίον της κυβέρνησής του, δεν αποκλείεται να προχωρήσει εντός της ημέρας σε ανασχηματισμό.

Η προσκείμενη στον Γκιουλέν εφημερίδα «Ταράφ» γράφει ότι η εισαγγελία διαθέτει, έπειτα από παρακολούθηση, τηλεφωνική συνομιλία του γιου του υπουργού Εσωτερικών με τον πατέρα του στην οποία ο δεύτερος προειδοποιεί τον πρώτο για το ενδεχόμενο να παρακολουθείται το τηλέφωνό του. Η εφημερίδα κάνει λόγο για στοιχεία που ενοχοποιούν τους υπουργούς Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ, Οικονομίας Ζαφέρ Τσαγλαγιάν και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς και υποστηρίζει ότι ο Μπαγίς δωροδοκήθηκε με 1,5 εκατ. δολάρια τα οποία του παραδόθηκαν μέσα σε κουτιά υποδημάτων.

Η προσκείμενη στον κεμαλιστικό αντιπολιτευτικό χώρο εφημερίδα «Σοζτζού» δημοσιεύει δύο φωτογραφίες του κεντρικού προσώπου της υπόθεσης επιχειρηματία Ρεζά Ζαράφ καθώς εισέρχεται και εξέρχεται από το γραφείο του Μπαγίς στην Κωνσταντινούπολη, δηλαδή από τα γραφεία του υπουργείου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Ορτάκιοϊ.

Διασυνδέοντας την έρευνα, με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του καλοκαιριού, ο Τούρκος Πρωθυπουργός υπαινίχθηκε ότι πρόκειται για συνομωσία με ξένο δάκτυλο, με παραφιάδες, όπως είπε και εντός της Τουρκίας.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν (DHA) μετέδωσε σήμερα την πληροφορία ότι χτες το βράδυ η εισαγγελία έστειλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης αίτηση για την άρση της ασυλίας τεσσάρων υπουργών, δηλαδή των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκάνδαλο διαφθοράς συγκλονίζει την κυβέρνηση Ερντογάν