ΚΟΣΜΟΣ

Διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη

Διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη

Ένταση σημειώθηκε μεταξύ τουρκικής αστυνομίας και διαδηλωτών - Έξι μήνες μετά από τις διαδηλώσεις που έστρεψαν τα βλέμματα όλου του πλανήτη στην Κωνσταντινούπολη

Έξι μήνες έπειτα από τις διαδηλώσεις που έστρεψαν τα βλέμματα όλου του πλανήτη στην Κωνσταντινούπολη, η πλατεία Ταξίμ «βράζει» πάλι.

Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία, δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες διαμόρφωσαν το ίδιο σκηνικό. Αυτή τη φορά όμως ο λόγος που βγήκε ο κόσμος στους δρόμους ήταν το σκάνδαλο διαφθοράς που κλυδωνίζει την τουρκική κυβέρνηση.

Οι διαδηλωτές απαιτούσαν με συνθήματα την παραίτηση της κυβέρνησης και φώναζαν «Βοήθεια, υπάρχουν κλέφτες», ενώ πετούσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα. Η αστυνομία τους προειδοποίησε να διαλυθούν και όταν αυτό δεν έγινε, άρχισαν οι προσαγωγές.

Σύμφωνα με τη Hurriyet, η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και εκτοξευτήρες νερού για να διαλύσει διαδηλωτές οι οποίοι προσπάθησαν να συναθροιστούν στη λεωφόρο Ιστικλάλ, στην περιοχή Ταξίμ, εστία των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του καλοκαιριού.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Ερντογάν εκφωνούσε ομιλία σε χιλιάδες υποστηρικτές του στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Τέσσερις μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές, η κυβέρνηση συγκλονίζεται από ένα πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο που υποχρέωσε ήδη τον Ερντογάν να προχωρήσει σε σαρωτικό ανασχηματισμό.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Ο Στρατός παρενέβη, δηλώνοντας πως. . . δεν παρεμβαίνει!

Σε «συμπληγάδες» ο Ερντογάν – Παραιτούνται και βουλευτές του

Πολιτικός σεισμός στην Τουρκία

Ο Νταβούτογλου στηρίζει τον Ερντογάν

Υποχώρησε κι άλλο η τουρκική λίρα

Τουρκία: Ανασχηματισμό ανακοίνωσε ο Ερντογάν – «Ξήλωσε» 10 υπουργούς!