ΚΟΣΜΟΣ

Σοκαριστικές εικόνες! Σκλάβες του σεξ στην Ινδία

Σοκαριστικές εικόνες! Σκλάβες του σεξ στην Ινδία

«Στις Σκιές της Καλκούτα», όπως ονομάζεται το φωτογραφικό πρότζεκτ, είναι μια συγκλονιστική συλλογή φωτογραφιών που παρουσιάζουν τις ζωές των ιερόδουλων γυναικών στη Ινδία.


Σε μία τόσο φτωχή χώρα, στην οποία τα σεξουαλικά εγκλήματα έχουν απασχολήσει κατά καιρούς την παγκόσμια κοινή γνώμη, η ζωή μίας ιερόδουλης είναι σίγουρα σκληρή. Η ταλαντούχα 21χρονη Ινδή φωτογράφος, παρουσιάζει μέσα από τις λήψεις της αυτή τη σκληρή πραγματικότητα.


Η 21χρονη φωτογράφος Σουβίντ Ντάτα με καταγωγή από τη Βομβάη, παρουσιάζει τις απογοητευτικές ζωές των ιερόδουλων γυναικών και των παιδιών τους στους οίκους ανοχής της ινδικής πόλης Σοναγκάτσι. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στα βόρεια της πόλης, διοικείται από οργανωμένες συμμορίες και σύμφωνα με εκτιμήσεις πάνω από 12.000 πόρνες κάτω των 18 βιάζονται καθημερινά για μόλις 1 δολάριο.


Η αιτία που άρχισε η Ντάτα να φωτογραφίζει τις ζωές αυτών των ιερόδουλων ήταν η εικόνα ενός νεαρού κοριτσιού, ντυμένο στα ροζ, που οδηγούσε ένα μεσήλικα άνδρα στα στενά των παραγκουπόλεων της Καλκούτας.
Σήμερα, η δουλειά της είχε και πολιτικά κίνητρα: Μετά την αποφοίτησή της επέστρεψε στην Καλκούτα και εργάστηκε εθελοντικά σε μια ΜΚΟ, βλέποντας από πρώτο χέρι την έλλειψη ελέγχου της κυβέρνησης που επέτρεπε να ευδοκιμήσει η σωματεμπορία.
«Αποφάσισα να επιστρέψω μια μέρα και να εκθέσω όλα αυτά τα γεγονότα στο κοινό», δήλωσε σε συνέντευξη της η Ινδή φωτογράφος.

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες:

4 241

5 213
7 156
13 79
14 58