ΚΟΣΜΟΣ

Μεγαλειώδης διαδήλωση στο Παρίσι

Μεγαλειώδης διαδήλωση στο Παρίσι
Εισαγγελείς, δικηγόροι, σύμβουλοι προσαρμογής και δεσμοφύλακες, ένωσαν τις φωνές τους σε μια μεγαλειώδη διαδήλωση στο Παρίσι...

Εισαγγελείς, δικηγόροι, σύμβουλοι προσαρμογής και δεσμοφύλακες, ένωσαν τις φωνές τους σε μια μεγαλειώδη διαδήλωση στο Παρίσι, για το σωφρονιστικό σύστημα της Γαλλίας.

Πριν δύο μήνες, ο Νικολά Σαρκοζί είχε εξαπολύσει επίθεση προς τους δικαστικούς με αφορμή τη δολοφονία μιας κοπέλας από ένα κατά συρροή δολοφόνο ο οποίος ήταν ελεύθερος.

Σήμερα, αυτοί απάντησαν μαζεύοντας χιλιάδες κόσμου οι οποίοι εργάζονται για το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα:

«Η δικαιοσύνη κινδυνεύει, ας ενωθούμε», ήταν το πανό το οποίο τους συνόδευε μέχρι το κτίριο του κοινοβουλίου, ενώ τα το σύνθημα που έδινε τον παλμό, ήταν «Δικαιοσύνη δύο ταχυτήτων, σταματήστε την».

Ο υπουργός δικαιοσύνης της Γαλλίας, νωρίτερα είχε ανακοινώσει την πρόσληψη 485 δικαστικών, ωστόσο οι διαμαρτυρόμενοι έκριναν τα μέτρα ανεπαρκή, ζητώντας ένα σχέδιο μακράς διάρκειας, το οποίο θα φέρει το δικαστικό σύστημα της Γαλλίας, στα μέτρα των ευρωπαϊκών δημοκρατιών.