ΚΟΣΜΟΣ

Ήρωας-γιατρός αψήφησε τη χιονοθύελλα για να σώσει μια ζωή

Ήρωας-γιατρός αψήφησε τη χιονοθύελλα για να σώσει μια ζωή

Ο νευροχειρουργός Δρ. Zenko Hrynkiw από το Birmingham της Αλαμπάμα περπάτησε δέκα χιλιόμετρα μέσα στη χιονοθύελλα για να σώσει τη ζωή ενός ασθενή.

Ο Hrynkiw είχε μόλις ολοκληρώσει μία επέμβαση σε ένα γειτονικό νοσοκομείο, όταν τον κάλεσαν από το Trinity Medical Center, όπου κανονικά εργάζεται, για ένα επείγον περιστατικό.

Ο Hrynkiw έφυγε αμέσως με το αυτοκίνητό του, ώστε να μπορέσει να φτάσει στο νοσοκομείο αλλά η σφοδρή χιονοθύελλα δεν του επέτρεψε να φτάσει μακριά.

Τότε, χωρίς να το σκεφτεί πολύ αποφάσισε να συνεχίσει με τα πόδια. Περπάτησε για πέντε ώρες μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο.

Ο ασθενής είχε ήδη περάσει την απαραίτητη προετοιμασία για να γίνει η επέμβαση. Ο Hyrnkiw μίλησε με την οικογένειά του και μπήκε στο χειρουργείο.

Την Πέμπτη το πρωί, η κατάσταση του ασθενούς ήταν πια σταθερή.

«Αν δεν είχε μπει στο χειρουργείο, ο ασθενής θα είχε πεθάνει, αυτό είναι το πιθανότερο», τόνισαν οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου, ενώ πρόσθεσαν ότι «είναι εδώ περίπου 330 ημέρες το χρόνο, είναι αφοσιωμένος».

«Απλά κάνω τη δουλειά μου», απάντησε ο γιατρός στα εγκωμιαστικά σχόλια της οικογένειας του ασθενούς και των εργοδοτών του.