ΚΟΣΜΟΣ

Εξαγριωμένοι Αφγανοί σκότωσαν 10 υπαλλήλους του ΟΗΕ

Εξαγριωμένοι Αφγανοί σκότωσαν 10 υπαλλήλους του ΟΗΕ
Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών...

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών της πόλης Μαζάρ-ι-Σαρίφ στο Αφγανιστάν, μετά από βίαια επίθεση εξαγριωμένων διαδηλωτών.

Οι περίπου 200 διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για το κάψιμο ενός αντίτυπου του Κορανίου από ένα φονταμενταλιστή Αμερικανό πάστορα στη Φλόριντα, ο οποίος προχώρησε σε αυτή την πράξη δημοσίως.

«Δέκα υπάλληλοι του ΟΗΕ σκοτώθηκαν από τους διαδηλωτές (...) Όλοι οι νεκροί ήταν ξένοι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Λαλ Μοχάμαντ Αχαμντζάι, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Μαζάρ-ι-Σαρίφ.

Οι διαδηλωτές είχαν ξεκινήσει από ένα τέμενος, μετά την παραδοσιακή προσευχή της Παρασκευής. Ανάμεσα στους επικεφαλής της πορείας ήταν και ο Μουλάς του τεμένους.

«Στο τέμενος, ο Μουλάς μας ενθάρρυνε να διαδηλώσουμε για το κάψιμο ενός Κορανίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και κατά της εγκατάστασης αμερικανικών βάσεων στο Αφγανιστάν», δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές, ο Μαουλαντάντ.

«Θέλουμε την αποχώρηση» από το Αφγανιστάν «των βρώμικων καθαρμάτων», των Αμερικανών και όλων των στρατιωτών τους, έγραφαν στα αγγλικά κάποια από τα πανό, ενώ σε άλλα ήταν γραμμένο το σύνθημα «Θάνατος στην Αμερική», στην διάλεκτο Dari, μία από τις δύο επίσημες γλώσσες.